УКР РУС

Рома у доданий час оформила божевільний камбек з Лечче – Лукаку реабілітувався за незабитий пенальтіfire

5 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках програми дня в 12 турі італійської Серії А заплановано кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 11-й тур

Верона – Монца – 1:3

Голи: Фолоруншо, 86 – Коломбо, 41, 73, Кальдірола, 84

Рома – Лечче – 1:1

Голи: Азмун, 90+2, Лукаку, 90+4 – Алмквіст, 72

Нереалізований пенальті: Лукаку, 5 (Рома)

Дженоа програла Кальярі – блідий матч Маліновського, заміни Раньєрі витягнули сардинців із зони вильоту

Програму дня в Італії відкривав матч у Вероні, де однойменна команда приймала Монцу. Господарі не знали перемог протягом восьми турів поспіль, тож нічия їх не влаштовувала. Втім, гості до 84-ї хвилини влаштували розгром, причому дублем відзначився Коломбо (особливо ефектним був другий гол). Лоренцо увійшов у топ-5 наймолодших футболістів, яким вдалося відзначитись 7+ голами в останніх двох сезонах Серії А.

Веронці забили гол престижу наприкінці зустрічі, але на більше команди не вистачило. "Мастифи" залишились у одному заліковому балі над зоною вильоту.

Рома на своєму полі вирвала драматичну перемогу у Лечче. Вже на перших хвилинах римляни заробили право на пенальті за гру рукою суперника. Лукаку підійшов до м'яча, але... не зумів переграти з позначки Фальконе. В середині тайму Владіміро врятував Лечче вже після пострілу Бове. Попри всі намагання на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

На 72-й хвилині Алмквіст змусив замовкнути переповнений Стадіо Олімпіко – настільки несподіваним став гол у ворота римлян. За трохи Стрефецца міг добивати Рому, закручуючи під дальню стійку, але м'яч пройшов впритирку зі стійкою. Згодом одразу четверо гравців Лечче розстрілювали Патрісіу – португалець довів свій високий клас.

Вже у доданий час Азмун зумів зрівняти і запалити надію у серцях тіфозі. І Лукаку винагородив їх за їхню віру, на 94 хвилині реабілітувавшись за нереалізований пенальті. Неймовірний камбек, який приніс Ромі 17 очок і підняв на восьму сходинку турнірної таблиці. Лечче з 13-ма пунктами залишився одинадцятим.

Інтер на виїзді здолав Аталанту і закріпився на вершині Серії А – Лаутаро забив вже 12-й гол у сезоні