УКР РУС

Кубок України: Альянс оформив крутий камбек у матчі з Минаєм та інші результати ігрового дня 1/16 фіналу

23 вересня 2021 Читать на русском

У четвер, 23 вересня, за вихід в 1/8 фіналу Кубка України боролись вісім команд. Звіт про матчі читайте на Футбол 24.

Кубок України, 1/16 фіналу

Епіцентр – Металіст 1925 – 0:1

Гол: Ременюк, 83

Гірник-Спорт – Львів – 0:2

Голи: Нич, 27, Довгий, 45+1

Прикарпаття – Чорноморець – 1:4

Голи: Вачіберадзе, 64 (аг) – Брагару, 12, Квасний, 18 (аг), Ісаєнко, 50, Бугай, 83

Альянс – Минай – 3:2

Голи: Пісний, 16, Загинайлов, 42, Лебеденко, 83 – Кобак, 7, Вишневський, 12

Минай дуже активно розпочав зустріч проти Альянса і протягом перших 12 хвилин забив двічі. Але один із лідерів Першої ліги не здався і ще до перерви зрівняв ситуацію на табло – вогню матчу додали голи Пісного і Загинайлова.

У другому таймі обидва колективи діяли більш обережно, але, схоже, Альянс більше прагнув пробитись в 1/8 фіналу Кубка України. На 83 хвилині Олександр Лебеденко прийняв м'яч у штрафному і пробив повз кіпера. Феноменальний камбек із рахунком 3:2!

Динамо та Шахтар починають боротьбу – визначилися усі учасники 1/8 фіналу Кубка України

Чорноморець та Прикарпаття демонстрували досить відкритий атакувальний футбол з перших миттєвостей поєдинку. Відкрили рахунок одесити зусиллями Максима Брагару, який чудово зорієнтувався у штрафному суперника. За кілька хвилин гості вже вели 2:0 – Микола Квасний записав до свого пасиву автогол.

По перерві підопічні Юрія Мороза не зменшили обертів та забили ще двічі: Євген Ісаєнко змістився з лівого флангу у центр і пробив (не обійшлось без рикошету), а пізніше Владислав Бугай замкнув дальню стійку. Прикарпаття відповіло лише одним голом, хоч і мало чимало шансів – Чорноморець же рятували каркас воріт, кіпер і захисники.

Львів зумів на класі здолати першоліговий Гірник-Спорт. Вже зі старту "синьо-золоті" захопили ініціативу, що конвертувалось у забитий м'яч в середині першої 45-хвилинки. Сергій Політило потужним ударом з-за меж штрафного влучив у поперечку, круглий відлетів до Назарія Нича, який головою результативно зіграв на добиванні.

Друге взяття воріт сталось ще до перерви у доданий арбітром час – Політило з кутового подав прямо на голову Довгому, а Олексій, вигравши боротьбу в оборонців Гірник-Спорту, забив. У другому таймі команда Олега Дулуба грала по результату і у підсумку втримала свої ворота сухими. Львів пробився у наступну стадію Кубка України.

Друголіговий Епіцентр на шляху до матчу з Металістом 1925 здолав двох суперників з Першої ліги. У першому поєдинку команда з Дунаївців мінімально обіграла тернопільську Ниву (1:0), а у другому – розгромила хмельницьке Поділля (3:0). Підопічні Олега Надуди достойно виглядали у першому тайму проти харків'ян і втримали свої ворота на замку.

Металісту 1925 відверто не щастило на завершальній стадії. Чого лише вартий навіс Савіна з правого флангу на 15-й хвилині і удар впритул в середині тайму – реакція і самовіддана гра Чорнобая врятували ворота господарів. Наприкінці тайму Савін змарнував хороший шанс забити зі штрафного, влучивши у стінку. На останній хвилині вже Шеліхов став героєм харків'ян, коли спочатку відбив удар впритул від Клаудіні Барбози, а за мить у падінні ногою не дозволив форварду поцілити у дальній кут.

Валерій Кривенцов у перерві накрутив своїх футболістів і вони мов на крилах полетіли на ворота Епіцентру у другому таймі. Ременюк майже одразу міг забивати, але після його удару м'яч влучив у захисника дунаївців на шляху у сітку. Згодом Кравченко рятує господарів, буквально знявши м'яч з голови Чернобая в момент удару. На останню 15-хвилинку вийшов Адріан Пуканич, аби додати Епіцентру вогню в атаці.

Наприкінці матчу Кривенцов почав випускати футболістів основи і це дало свої плоди. Андрій Ременюк залишився один на дальній штанзі і легко замкнув сферу у сітку після прострілу вздовж лінії воріт від Криськіва. Вже у доданий час Івашко впав у штрафному майданчику Металіста 1925, але арбітр не призначив пенальті, а виписав гравцю Епіцентра гірчичник. Як наслідок, в 1/8 фіналу Кубка України Харків представлятимуть одразу дві команди – раніше у цю стадію пробився і Металіст, здолавши Десну.

Металіст прорвався в 1/8 фіналу Кубка України, вигризши перемогу у Десни завдяки голу на останніх хвилинах