УКР РУС

"Мені не потрібен допінг": Онана не згоден з баном на 12 місяців від УЄФА

5 лютого 2021 Читать на русском

Голкіпер амстердамського Аякса Андре Онана прокоментував свою дискваліфікацію на 1 рік за вживання заборонених препаратів.

"Усім привіт. Хочу повідомити, що дисциплінарний комітет УЄФА дискваліфікував мене на 12 місяців за позитивний допінг-тест, який я здав у жовтні 2020 року.

Лідер Аякса відсторонений від футболу на рік через допінг

Я хочу прояснити, що ця ситуація є результатом людської помилки. Я прийняв пігулку з забороненою WADA речовиною, думаючи, що це звичайний аспірин. Ця таблетка була прописана моїй дівчині, і я помилково прийняв її, тому що їхні упаковки були фактично однаковими. Я дуже жалкую про це. Я поважаю дисциплінарний комітет УЄФА, але не згоден з його рішенням у цій справі. Я вважаю покарання надмірним і непропорційним, оскільки УЄФА визнав, що помилка була ненавмисною. Усі знають, що я дотримуюся здорового способу життя. Від самого старту футбольної кар'єри я завжди був проти використання допінгу.

Аякс остаточно втратив Аллє на плей-офф Ліги Європи – УЄФА не пробачив фейл амстердамців

Мені 24 роки, і протягом кількох останніх сезонів мені пощастило грати фактично кожну хвилину матчів Аякса та збірної Камеруну, мене визнавали найкращим воротарем Ередивізі в останні чотири роки і найкращим воротарем Африки в останні три. Я хочу сказати, що мені немає потреби використовувати допінг, щоб зробити свою кар'єру кращою. Я оскаржу рішення в Спортивному арбітражному суді (CAS), щоб довести невинність і очистити своє ім'я. Я сподіваюся скоро повернутися на поле, щоб займатися улюбленою справою і допомагати своїм партнерам. Я б хотів подякувати Аяксу та збірній Камеруну за їхню підтримку та віру в мене", – написав кіпер у своєму твіттері.

Нагадаємо, що УЄФА 5 лютого дискваліфікував Андре Онана на 12 місяців за вживання фуросеміду.

"Дайте мені будь-кого – порву": Бєсєдін – про загрозу 4-річної дискваліфікації, жест Суркіса і позитив від Луческу