УКР РУС

Севілья з рекордним вилученням Рамоса програла Сосьєдаду, хет-трик 36-річного ветерана допоміг Вільяреалу бити Осасуноюbomb

26 листопада 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 14-му турі Ла Ліги провели кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 14-й тур

Вільяреал – Осасуна – 3:1

Голи: Моралес, 57, 71, 80 – Катена, 78

Реал Сосьєдад – Севілья – 2:1

Голи: Дмітровіч, 3, Садік, 22 – Ен-Несірі, 60

Вилучення: Рамос, 88, Навас, 88 (Севілья)

Бетіс – Лас-Пальмас – 1:0

Гол: Вілліан Жозе, 19

Несподівана оцінка Яремчука: валенсійські ЗМІ винесли вердикт українцеві за 12 хвилин проти Сельти

Вільяреал у дебютному матчі під керівництвом Марселіно в Ла Лізі здобув ефектну перемогу. "Жертвою" стала Осасуна, а героєм виявився Моралес – із 57-ї по 80-ту хвилину Хосе Луїс оформив хет-трик. Таким чином, 36-річний ветеран забив свої перші голи у чемпіонаті з 8 квітня. Цікаво, що чотири дні тому Моралес оформив дубль у кубковому поєдинку з Саморою, чим приніс перемогу (2:1).

Завдяки своєму успіху "жовта субмарина" піднялась з 15-ї на 12-ту позицію в турнірній таблиці. Осасуна відстає на один заліковий бал.

Реал Сосьєдад у рідних стінах здобув надзвичайно важливу перемогу. Баски переграли Севілью, відкривши рахунок зі штрафного вже на 178-й секунді – Барренечеа пробив, а Дмітровіч влетів з м'ячем у ворота. На 22-й же Садік вистрілив ледь не з центру поля, поціливши у дальню дев'ятку. 2:0! Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати.

Андалусійці відіграли один гол на 60-й хвилині, однак розвинути успіх не вдалося. На 88-й вони ще й у меншості залишились через грубий фол Рамоса – ветеран прямою ногою влетів у гомілку Мендесу. Таким чином, Серхіо став першим іспанським футболістом, якому вдалося отримати 30 вилучень (1 за Севілью Атлетіко, 2 у складі ПСЖ, 26 у Мадриді й тепер у основній команді Севільї).

Навас же отримав пряму червону за розмови, тож Реал Сосьєдад без проблем втримав рахунок 2:1. Баски набрали 25 очок і скоротили відставання від зони ЛЧ до 6 залікових балів. Севілья ж перервала 5-матчеву нічийну серію у Ла Лізі, однак продовжила безвиграшну до семи турів.

Програму дня закривав поєдинок на "Беніто Вільямарін", де Бетіс приймав Лас-Пальмас. Єдиний гол у зустрічі на 19-й хвилині забив Вілліан Жозе. Бразилець забив восьмий м'яч у останніх п'яти матчах за "вердібланкос" у всіх турнірах – це більше, ніж у його 47 попередніх іграх за клуб.

Завдяки перемозі підопічні Мануеля Пеллегріні набрали 24 очки. Команда тримається на сьомій позиції, однак до п'ятої (на якій розташувався Сосьєдад) не вистачає всього одного залікового балу. Лас-Пальмас залишився на 11-й сходинці.

Яремчук ледь не приніс Валенсії перемогу, Грізманн підняв Атлетіко на третє місце, талант МЮ знову забив за Хетафе