УКР РУС

Маріуполь на виїзді здобув мінімальну перемогу над Зорею

4 травня 2019 Читать на русском

В рамках 27-го туру УПЛ луганська Зоря втратила можливість скоротити відставання від третього місця, зазнавши мінімальної поразки від Маріуполя.

Даний матч був одним з тих, що називають "типовим УПЛ" – мінімум вболівальників, нульові швидкості, матюки в трансляції та лічена кількість моментів. Особливо не вдавався цей поєдинок Зорі, яка у першому таймі взагалі нічого цікавого, крім прострілу на Будківського на 23-й хвилині, не створила. Пилип його все одно не замкнув, але й Маріуполь не вражав гостротою – Зубков на старті пробив з дистанції неточно, потім легенько відправляв м'яч у руки Шевченку, а Яворський кілька разів замикав подачі з кутового.

Громов: Зоря боротиметься за "бронзу" до самого кінця

Тим не менш, активність азовців принесла успіх на 32-й хвилині, коли подача з глибини перелетіла через Чеберка й впала у штрафному точно на ногу Зубкову. Той, опинившись разом з Фоміном прямо перед голкіпером, покотив на Руслана, а той забив – 0:1. Зоря до перерви нічим, крім удара Хомченовського поруч з лівою стійкою на 45-й, так і не відповіла.

Другий тайм виявився дещо цікавішим за перший, хоча темп та загальна атмосфера все одно справляли гнітюче враження. Активніше стартував Маріуполь: на 54-й гол туру міг виконати Яворський, який з центру поля ледь не закинув м'яч за комірець Шевченку, а на 58-й Зубков після дотепного пропуска м'яча Мишньовим вистрілив з-за меж штрафного – неточно. На 63-й же супермомент втратив сам Мишньов, пробивши з відскоку метрів з 11-ти вище практично порожніх воріт. Тут же увімкнулася Зоря, яка провела атаку з ударом Івановіча поруч із дальнім кутом.

Поступово Зоря перехопила ініціативу. На 68-й Луньов головою метрів з п'яти замикав подачу Караваєва вище воріт, а на 74-й Хомченовський ледь не закрутив м'яч у дев'ятку. На 76-й же в гру вступив Гальчк, ногою парирувавши постріл Івановіча з правого краю карного майданчика. Втім, після цього Маріуполю вдалося вирівняти хід зустрічі та відповісти кількома контратаками, одна з яких завершилась поганеньким ударом Борячука метрів з 10-ти, а інша – класним прострілом Тищенка на дальню стійку, до якого Борячук не встиг всього на мить.

Зрештою, у обопільних атаках команди завершили матч, так і не забивши нових голів. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Маріуполя, який набрав 36 очок та відірвався від Львова на відстань у шість залікових балів. Зоря втратила можливість скоротити відставання від Олександрії, залишившись четвертою з 38 пунктами в активі.

"Lokomotiv Moscow? – No-no, Kyiv!" Вони трощили Ман Сіті, Вест Хем і Марсель на очах легендарного Дірка Куйта