УКР РУС

Манчестер Сіті розгромив Вулверхемптон завдяки рекордному хет-трику Холанда, Лідс продовжив безвиграшну серію

22 січня 2023 Читать на русском

В рамках програми дня в 21-му турі АПЛ було проведено два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 21-й тур

Манчестер Сіті – Вулверхемптон – 3:0

Голи: Холанд, 40, 49 (пен), 54

Лідс – Брентфорд – 0:0

Манчестер Сіті у випадку домашньої перемоги над Вулверхемптоном наблизився б до Арсенала на відстань двох очок (бодай на кілька годин), однак перший тайм виявився небагатим на моменти. До 39-ї хвилини пригадується тільки обрізка гостей у власному штрафному, після якої Са парирував постріл Холанда. Відкрити рахунок вдалося аж на 40-й зусиллями того ж Холанда – Ерлінг замкнув подачу Де Брюйне. 1:0!

"Я не казав, щоб гравець пішов": Гвардіола зізнався, чи шкодує про перехід Зінченка в Арсенал

Ще за дві хвилини Гріліш впав у штрафному, претендуючи на пенальті, однак після втручання VAR його чомусь не призначили. Втім, вже за три хвилини по перерві "11-метровий" заробив Гюндоган. Холанд з "позначки" оформив дубль, а на 54-й хвилині справа дійшла і до хет-трику. Са викотив м'яч у ноги Марезу, а той скинув м'яч норвежцю під удар в порожні – 3:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця, хоча рахунок міг бути й більшим (гол Мареза не зарахували через офсайд).

Де Брюйне віддав 16 гольових передач у поточному чемпіонаті Англії – жоден футболіст серед топ-5 ліг Європи не має настільки високого показника. До речі, 7 разів Кевін асистував Холанду. Ерлінг же забив 18 голів вдома за сезон, що є рекордом АПЛ, і 24 голи в сезоні АПЛ загалом – це більше, ніж у чотирьох попередніх золотих бутс чемпіонату.

Крім того, він оформив четвертий хет-трік всього за 19 матчів, побивши рекорд Ван Ністелроя в АПЛ – Рууду для цього знадобилось 65 виходів на поле.

В паралельному матчі Лідс намагався перервати 5-матчеву безвиграшну серію в чемпіонаті. Для цього треба було здолати потужний Брентфорд, у якого за плечима було 7 турів без поразок (при чотирьох перемогах). Втім, цього разу "джмелі" відверто розчаровували – вони володіли м'ячем 42% ігрового часу, зробили всього 18 дотиків до м'яча у штрафному й провели 6 ударів (половина з яких завдали ледь не з центру поля).

Втім, Лідс виглядав не набагато краще. Команда мала 3-4 красивих постріли по дальніх кутах, але загалом не змогла награти навіть на 0,6 очікуваного гола. Не дивно, що підсумком такого матчу стала нульова нічия.

Мудрик блискуче дебютував за Челсі у матчі проти Ліверпуля на виїзді – українець перевернув гру і творив моменти