УКР РУС

Манчестер Юнайтед зазнав розгрому від Брентфорда, пропустивши 4 голи за 35 хвилин першого тайму

13 серпня 2022 Читать на русском

В рамках суботньої програми 2-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24"

Чемпіонат Англії 2022/23, 2-й тур

Манчестер Сіті – Борнмут – 4:0

Голи: Гюндоган, 18, Де Брюйне, 31, Фоден, 37, Лерма, 79 (автогол)

Брайтон – Ньюкасл – 0:0

Вулверхемптон – Фулхем – 0:0

Нереалізований пенальті: Мітровіч, 81 (Фулхем)

Саутгемптон – Лідс – 2:2

Голи: Арібо, 72, Вокер-Пітерс, 82 – Родріго, 46, 60

Брентфорд – Манчестер Юнайтед – 4:0

Голи: Да Сілва, 10, Єнсен, 18, Мі, 30, Мбеумо, 35

У матчі Манчестер Сіті проти Борнмута фаворит був очевидний – і ще до 40-ї хвилини він підтвердив свій статус. "Містяни" відкрили рахунок на 18-й хвилині внаслідок шикарної комбінації між Вокером, Гюндоганом і Холандом. Кайл виконав пас вперед із центральної зони, Ілкай під тиском захисника зіграв п'яткою на Ерлінга, а той віддав проникну передачу під вривання Гюндо – німець увірвався на лівий край штрафного й переграв голкіпера. 1:0.

Арсенал перестріляв Лестер та вийшов на друге місце в АПЛ – Жезус оформив 2 дублі, з флангу Зінченка забили

На 31-й хвилині перевагу господарів подвоїв Де Брюйне, який прийняв пас від Фодена, пройшов правим флангом у карний майданчик і пробив зовнішнім боком стопи в дальній нижній кут. Ще за шість хвилин Кевін віддячив Філу, виконавши проникну передачу на лівий край штрафного під удар англійцю – 3:0.

В другому таймі Ман Сіті міг влаштувати Борнмуту жорстоке побиття, але справа обмежилась всього одним голом – та і той забив захисник "вишеньок" у власні ворота. 4:0! "Містяни" продовжують переможну ходу.

Сюжет паралельного матчу виявився набагато цікавішим. Лідс приїхав угості до Саутгемптона, зігравши на рівних у першому таймі – а от на початку другого йоркширців понесло. Вже на перших секундах Родріго вивів гостей уперед, замкнувши крос Харіссона на ближню стійку. Ще за 15 хвилин іспанець оформив дубль, пробивши головою після навісу Стрьойка з кутового. Здавалося, що це кінець для Соттона.

Втім, господарі не здались. Ральф Хаззенхюттль випустив на поле новачка Арібо, а той через 8 хвилин перебування на полі відродив інтригу. Джо отримав проникну передачу на лівий край штрафного й переграв голкіпера. На 82-й же хвилині Саутгемптон зрівняв рахунок зусиллями Вокера-Пітерса, якому вдалося пробити з правої половини карного майданчика точнісінько під дальню стійку – 2:2! Шокований Лідс так і не прийшов до тями. Нічия.

Тим часом Брайтон приймав Ньюкасл. Це був перший домашній матч "чайок" у сезоні, тож вболівальники на Амексі очікували свята – тим паче після звитяги над МЮ. Підопічні Грема Поттера зробили усе можливе для цього, домінуючи протягом обох таймів.

Особливо потужно господарі виглядали по перерві, завдавши 7 ударів проти одного у "сорок". Брайтон створив низку прекрасних моментів, але блискуча гра Ніка Поупа у рамці так і не дозволила відкрити рахунок у зустрічі. Ньюкасл же, мало що створивши, був задоволений і нульовою нічиєю. Саме з цим результатом поєдинок і добіг кінця.

У матчі між Вулверхемптоном і Фулхемом було зафіксовано ті ж цифри на табло. Поєдинок був рівним і без великої кількості моментів, як це часто і буває в іграх "вулвз". У першому таймі підопічні Бруну Лаже виглядали гостріше, однак в другому перемогу могли вирвати "коттеджери" – вони заробили пенальті на 80-й хвилині. На жаль для лондонців, Мітровіч не зміг переграти Са з "позначки".

Брентфорд у заключному матчі дня приймав Манчестер Юнайтед. "Червоним дияволам" після несподіваної поразки від Брайтона у рідних стінах необхідно було перемагати. Втім, всього за півгодини після початку зустрічі гості стояли з шокованими обличчями, а коментатори говорили про моральне право Роналду на відхід з клубу. "Бджоли" влаштували фантастичне побиття.

Старт йому поклав Да Сілва, якому вдався непоганий удар з дистанції у ближній кут. Де Хеа був готовий його парирувати, але несподівано Давід вирішив зафіксувати м'яч. У підсумку сфера пролетіла під руками. 1:0. Ще за вісім хвилин м'яч довелося виймати із сітки вдруге – Де Хеа при розіграші від воріт віддав пас Еріксену, однак Крістіана одразу ж накрив Єнсен. Обікравши колишнього одноклубника, Матіас пробив повз голкіпера. 2:0!

Кутовий на 30-й хвилині приніс Брентфорду третій гол – це Бен Мі перестрибнув мініатюрного Лісандро Мартінеса й замкнув скидку вздовж воріт. Ще через п'ять хвилин МЮ пропустив вчетверте. Звичайний винос "бджіл" завершився виходом 2-в-2, передачею Тоуні на хід Мбеумо й виходом останнього на побачення з Де Хеа. 4:0. Шоковані "дияволи", нічого не створивши у відповідь, відправились на перерву.

У роздягальні Ерік Тен Хаг провів потрійну заміну, випустивши Варана, Мактоміная й Маласію замість Лісандро, Фреда й Шоу. Пізніше Еланга змінив Санчо. Ці перестановки особливо не допомогли "дияволам". Гра вирівнялась, але тільки тому, що Брентфорд свідомо віддав ініціативу й зменшив активність.

Ман Юнайтед вдалося створити кілька гострих епізодів. Зокрема, удар Еріксена головою з шести метрів парирував Райя, а постріл Крістіана з відскоку з лівого краю штрафного пройшов повз дальню стійку – втім, чогось цікавішого в активі гостей згадати не можна. Явного тиску на ворота господарів не було. "Бджоли" також відповідали моментами, причому їх виникало не менше.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Брентфорда з рахунком 4:0. Сенсація! Чи ні?

Астон Вілла переграла Евертон у 2 турі АПЛ – Миколенко знову рятує і створює супермомент, провал екс-зірок Барселони