УКР РУС

Гранада програла Хетафе й втратила шанс повернути першу позицію, Ейбар переміг Вільяреал: 11-й тур Прімери, четвер

1 листопада 2019 Читать на русском

В рамках 11-го туру чемпіонату Іспанії Осасуна поділила очки з Мальоркою, Вільяреал не зміг втримати нічию з Ейбаром, а Хетафе впевнено переграв Гранаду.

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 11-й тур

Мальорка – Осасуна – 2:2

Голи: Джуніор, 21 (пен), Севілья, 73 (пен) – Кардона, 69, Р. Гарсія, 77

Ейбар – Вільяреал – 2:1

Голи: Кіке, 62, Орельяна, 90+5 – Морено, 88

Хетафе – Гранада – 3:1

Голи: Анхель, 35, Арамбаррі, 41, Тімор, 88 – Пуертас, 74

Мальорка у рідних стінах приймала Осасуну. Рахунок у зустрічі на 20-й хвилині відкрили господарі – з пенальті, який на 20-й хвилині заробив Родрігес, а реалізував Джуніор. Надалі гра проходила доволі рівно, тож гол у відповідь на 69-й не виглядав дивно – його забив Кардона, отримавши передачу від Брашанаца й дещо неоковирним пострілом влучивши у лівий нижній кут. Мальорка не збиралася так просто віддавати перемогу, на 73-й хвилині заробивши другий пенальті й вирвавшись уперед завдяки точному удару Севільї з "позначки". Втім, останнє слово залишилось за Осасуною: на 77-й Рубен Гарсія головою замкнув крос Еступініана, встановивши остаточний рахунок – 2:2.

Реал знищив Леганес, Севілья не втримала перемогу над Валенсією: 11-й тур Ла Ліги, середа

Ейбар на своєму полі зустрічався з Вільяреалом, який в разі перемоги цілком міг застрибнути аж у зону ЛЧ. Не все сталося, як гадалося: господарі виглядали краще протягом усього матчу й створили низку небезпечних моментів, а на 62-й хвилині відкрив рахунок внаслідок подачі з кутового – її шикарним ударом головою замкнув Кіке. До 87-ї хвилини Ейбар перемагав, але на 88-й Морено відкрився між двома центрбеками й отримав шедевральну довгу передачу від Пау Торреса – далі Жерар перекинув м'яч через голкіпера й покотив його у порожні ворота. Втім, втримати нічию гостям не вдалося: вже у компенсований час Де Бласіс відкрився на правому фланзі й подав на лінію воротарського прямо на голову Орельяні, який вколотив м'яч під поперечину – 2:1!

Гранада завершила минулий тур у статусі сенсаційного лідера чемпіонату, але синхронні перемоги грандів на мідвіку посунули андалусійців на третю сходинку. Повернути першу можна було б завдяки виїзній перемозі над Хетафе, однак у мадридців на це був свій погляд. Зумівши нав'язати гостям в'язкий контактний стиль, підопічні Пепе Бордаласа забили два голи у першому таймі: на 35-й хвилині Анхель отримав передачу на правий край штрафного й прокинув м'яч повз ноги голкіперу, а на 41-й Арамбаррі замкнув подачу з кутового – 2:0! Гранаді вдалося відродити інтригу аж на 74-й хвилині, коли Пуертас зіграв на добиванні після удару головою у виконанні Рамоса – втім, на 88-й Тімор шикарним пострілом метрів з 25-ти у праву дев'ятку воріт гостей поставив жирну крапку. Хетафе святкував перемогу – 3:1.

"Малюк, не зазнайся": як живеться українському вундеркінду в академії Барселони – йому респектують Зінченко та Анелька