УКР РУС

Львів втримав нічию у матчі проти Зорі

22 травня 2019 Читать на русском

В рамках зустрічі 30-го туру УПЛ Львів та Зоря голів не забили.

Перший тайм пройшов досить нудно, що на фоні тихої атмосфери на стадіоні "Україна" справляло гнітюче враження. У Львова навіть і згадати нічого – лише Парамонов та Пернамбукко намагалися загострити ситуацію дальніми ударами на 13-й та 32-й хвилинах, однак вони були дуже неточними. Крім того, Пернамбукко міг замкнути простріл з правого флангу на 41-й, однак в останній момент його випередив Михайліченко. От і весь атакувальний доробок "містян" до перерви.

ФК Львів може змінити власника

Зоря починала набагато активніше, отримавши шанс відкрити рахунок вже на 2-й хвилині – Будківський замкнув верхову подачу ударом головою, але м'яч пролетів над воротами. На 6-й Пилип знову міг стріляти після флангової передачі в штрафний, однак нападник чомусь прийняв невдале рішення скинути м'яч на Хомченовського. На 19-й же супермомент запоров Караваєв, який вискочив віч-на-віч з Сарнавським та пробив точно в нього. Після цього темп атак "мужиків" впав – у другій половині тайму можна згадати хіба що неточний дальній удар Лєднєва та кілька загострюючих передач без завершення.

По перерві відбувся розмін непоганими моментами. На 52-й та 56-й хвилиних "містяни" двома дальніми ударами з лінії штрафного могли відкрити рахунок, однак обидва рази м'ячі пролетіли поруч зі стійкою. Між цими епізодами розташувався постріл Лєднєва з гострого кута, який парирував Сарнавський. На 64-й же міг забивати Михайлічнеко, який увірвався до карного майданчика, але пробив над поперечиною. Зрештою, на 69-й на дальній удар наважився Арвеладзе, але і грузин у площину влучити не зумів.

Вернидуб став найкращим тренером України 2018 року

Після цього рівень гостроти дещо впав, однак ініціатива залишилась цілковито за Зорею. Гості обступили штрафний суперника та закидували його подачами та проникними пасами, однак львів'яни трималися. Луганці ж так старалися не давати продиху "містянам", що на 85-й хвилині несподівано залишились у меншості – це Арвеладзе рукою притримав Пернамбукко та побачив перед собою другу жовту картку. Це збило "мужиків" з пантелику, і до фінального свистка вони так і не змогли провести бодай одну нормальну атаку з небезпечним моментом. Львів втримав нульову нічию.

Таким чином, Зоря набрала 40 очок, але втратила шанси на бронзові медалі – у Олександрії за два тури до завершенням сезону на дев'ять залікових балів більше. Львів же залишився шостим з 34 пунктами у активі, відстаючи від Зорі та Маріуполя на шість очок.

Олександрія у більшості не змогла дотиснути Маріуполь, але достроково оформила "бронзу" чемпіонату