УКР РУС

Луїс Енріке продовжив виховання Мбаппе – Кіліану довелося рятувати ПСЖ від ганьби у матчі з аутсайдером

7 квітня 00:10 Читать на русском
Автор: Ольга Любушкіна

Відбулися чергові матчі чемпіонату Франції. Результати та огляд зустрічей – в цій новині на "Футбол 24".

Ліга 1, 28 тур

Ланс – Гавр – 1:1

Голи: Франковскі, 58 – Саббі, 78 (пен)

ПСЖ – Клермон – 1:1

Гол: Рамус, 86 – Кейта, 32

Молодший брат Мбаппе страждає через дії Кіліана – ПСЖ визначився з долею Ітана, у якого закінчується контракт

Ланс досі не втратив надію здобути путівку в Лігу чемпіонів. У поточному турі "червоно-золоті" мали гарну можливість взяти три очки, оскільки до них в гості завітав Гавр, який розташувався у двох очках від зони вильоту. Утім, команда Франка Еса привезла у свої ворота пенальті і задовольнилася лише нічиєю.

У головному матчі дня ПСЖ приймав Клермон. На матч проти аутсайдера Ліги 1 Луїс Енріке виставив експериментальний склад, залишивши в запасі Хакімі, Мбаппе, Вітінью, Доннарумму та Дембеле. Натомість іспанець випустив кількох молодих гравців – Заге і Маюлу. Без основних зірок ПСЖ пропустив першим. Кейта на 32 хвилині вивів Клермон вперед. Маюлу зміг поновити рівновагу на останніх секундах першого тайму, але VAR розгледів порушення правил в атаці.

По перерві Луїс Енріке випустив на поле Кіліана Мбаппе, який 300-й раз з'явився у футболці парижан у всіх турнірах. До слова, для Маркіньоса цей матч став 435-м у складі ПСЖ. Попри те, що господарі мали перевагу у володінні та створили більше моментів, забити не вдавалося тривалий час. Лише на 86 хвилині Рамуш зрівняв цифри на табло, забивши з передачі Мбаппе, який створив для партнера прекрасний момент, віддавши елегантний пас. До фінального свистка рахунок не змінився. У підсумку нічия 1:1.

"Він був монстром і потиснув мені руку": як ПСЖ, здолавши Динамо, сенсаційно вибив Кройфа та його Барсу з Ліги чемпіонів