УКР РУС

Лунін поїде з Реалом у передсезонний тур, а Леганес хоче ще раз орендувати українця без гарантій

3 липня 2019 Читать на русском

Український голкіпер Реала Андрій Лунін відправиться у Канаду з мадридським клубом в рамках підготовки до сезону, однак його майбутнє досі дуже туманне.

Де Лунін виступатиме в наступному сезоні – загадка. У пресі поширюються чутки про оренду в різні іспанські клуби, або ж статус другого воротаря в Реалі. Якщо Кейлор Навас залишиться в Мадриді, що цілком ймовірно, українець поїде за ігровою практикою в слабший клуб.

Реал змінює плани щодо Луніна – українцю вже підшукали амбітний клуб, який готується послабити Фонсека

За інформацією AS, одним з претендентів на Андрія залишається Леганес. Лунін провів у складі "пепінерос" минулий сезон. Щоправда, більшість часу він просидів у запасі, відігравши лише 7 матчів. Гравець збірної України програв конкуренцію Івану Куельяру. Віковий голкіпер підписав з клубом новий контракт на 2 роки, однак Леганес шукає ще одного воротаря для конкуренції та прагне повторно підписати Луніна. Такі розмови розпочалися ще навесні.

Важливий нюанс – тренерський штаб на чолі з Маурісіо Пеллегріно знову не дає жодної гарантії ігрового часу для Андрія. Леганес розуміє, що з такими умовами Реал, ймовірно, не погодиться на другу оренду – взимку "вершкові" навіть хотіли достроково повернути українця на Бернабеу через брак ігрової практики. Стосунки між клубами зіпсувалися через Луніна.

Тому Леганес не розглядає варіант з чемпіоном світу U-20 пріоритетним і не наполягатиме на такому трансфері. Однак "пепінерос" все одно вважають, що незначний шанс підписати Луніна на сезон-2019/20 існує, і були б раді ним скористатися. Ба більше, сам українець, скоріш за все, не проти такого розвитку подій – він дуже позитивно відгукувався про тренувальний процес у Леганесі.

Тим часом на радіо COPE назвали список з 30 футболістів, яких Реал візьме в передсезонний тур по Північній Америці: 26 гравців першої команди та 4 з молодіжного складу. Серед інших квиток у Канаду замовлено для Андрія Луніна. Він полетить з командою за океан в компанії трьох інших воротарів – Тібо Куртуа, Кейлора Наваса та Люки Зідана.

Реал вийде з відпустки через 5 днів, після чого відправиться до Північної Америки. Там "вершкові" проведуть 3 матчі в рамках Міжнародного кубка чемпіонів проти Баварії, Арсенала та Атлетіко. Лунін повинен отримати ігровий час у цих поєдинках. Минулого літа він зіграв проти Манчестер Юнайтед, Ювентуса та Мілана.

Реал планує підписати зірку Євро-2019 U-21 – майбутнє Луніна під загрозою

Доля Андрія на наступний сезон визначиться вже під час або після цього турне. А поки що його майбутнє залишається дуже туманним. Пришвидшити процес може Рома, яка форсує трансфер Пау Лопеса з Бетіса – на його місці в Андалусії бачать Луніна.