УКР РУС

Луго мінімально переміг Ов'єдо: Кравець створює серйозні проблеми для Луніна, який отримав найнижчу оцінку в команді

23 лютого 2020 Читать на русском

Луго мінімально обіграв Ов'єдо (1:0) в рамках 29 туру Сегунди. Андрій Лунін пропустив у сьомому матчі поспіль. Кравець відіграв надійно. Обоє провели на полі 90 хвилин.

Іспанія. Сегунда, 29 тур

Луго – Ов'єдо – 1:0

Гол: Ель-Хасен, 15

Зустріч молодих гравців збірної України на Ансо Карро мала стратегічне значення у боротьбі за виживання. Ов'єдо та Луго перед звітним туром перебували у небезпечній зоні (19 і 20 місця відповідно), маючи у своєму активі однакову кількість залікових балів – по 29. Команда Луніна перебувала вище за додатковими показниками. У попередньому турі астурійський клуб поступився вдома Алькоркону, а наш голкіпер став одним з найгірших на полі. Натомість Кравець та компанія святкували перемогу над Фуенлабрадою. Екс-карпатівець зробив вирішальний асист. Матч проти Луго – прем'єра Хосе Анхеля Зіганди біля керма Ов'єдо. 53-річний фахівець, який працював, зокрема, з Атлетіком, замінив звільненого Хав'єра Росаду. Нагадаємо, що останній був ініціатором запрошення Луніна.

Луго – Ов'єдо: онлайн-трансляція "українського дербі" – Кравець і Лунін розпочали із перших хвилин

Стартові десять хвилин пройшли у рівній боротьбі. Команди наполегливо боролись за територію, не завдавши жодного удару. Однак, вже перший стандарт біля володінь Луніна змусив капітулювати українського кіпера. Рамані класно навісив на лінію воротарського, Ель-Хасен виграв другий поверх в Карлоса і головою проштовхнув м'яча у правий кут. Андрій не мав шансів. Він лише поглядом провів сферу до сітки. Залишити ворота на замку знову не судилось.

На фото: фани Ов'єдо влаштували ще один феноменальний виїзд

Ов'єдо провів жахливі півгодини. Гості інертно поводились з м'ячем, важко переходила центр поля, кепсько комбінували, взагалі не турбували Андера Кантеро пострілами. Зіганда вирішив залишити на лаві запасних Бальде і Барсенаса, двох креативних виконавців, що негативно позначилось на атакувальній грі команди. Тандем форвардів Родрі-Ортуньйо з тріском провалив перший тайм – ні загострень, ні високого пресингу, про який перед грою розповідав новий головний тренер. Той же Ібра значно якісніше працює у відборі. Екс-нападник Атлетіко, вочевидь, поплатився за невиразний поєдинок з Алькорконом. Нуль ударів за весь перший тайм стали вироком для Ов'єдо, гравці якого поспіхом прямували до роздягальні.

Альбасете вирвав перемогу в матчі з Нумансією – команда Зозулі перервала затяжну серію невдач

Після перерви "сині" почали грати активніше та навіть провели швидкий гол, скасований арбітром через офсайд. Ньєто класно прорвався флангом і знайшов вільного Родрі, який забивав фактично у порожні. Однак, форвард гостей перебував за лінією м'яча, що підтвердила картинка VAR. Вже за мить той же Родрі пробивав "легально" впритул, але Кантеро витягнув сферу з-під правої від себе стійки.

На 60-й розкішний шанс втратив Ортуньйо, дивом схибивши головою метрів з семи. Зіганда відреагував миттєво – замість Альфредо на полі з'явився Ібра. Останній також шукав щастя на другому поверсі, але вийшло кволо і прямісінько у руки голкіпера. Станом на 75-ту хвилину Кантеро виконав три сейви, Лунін – нуль. Українець пропустив з єдиного удару в площину. На 90-й Баррейро друге пробив нашого воротаря, але гол справедливо було скасовано через гру рукою.

Друга поразка поспіль опустила Ов'єдо на 20-ту позицію. "Синім" серйозно загрожує пониження у класі. Луго тепер має на три пункти більше. Команда Кравця наразі не покинула зону вильоту, але від рятівного 18-го місця, на якому перебуває Альбасете, її відділяє одне очко.

Кравець виблискує, Лунін – з найгіршим балом

Василь Кравець провів відмінний поєдинок з погляду на оборону. Захисник, який нещодавно викликався до табору збірної України, тричі виносив сферу подалі від власних воріт у небезпечних ситуаціях, виконав стільки ж перехоплень, виграв 3 єдиноборства з 4-х, а ще не мав рівних у боротьбі на другому поверсі (дві успішні дуелі з двох). Крім того, вихованець львівських Карпат досить непогано проявив себе в дриблінгу – тут також стовідсотковий показник (дві вдалі спроби). А ось над точністю ще потрібно попрацювати. Василь зробив 16 передач, але лише у 45% випадків знаходив адресата. З подачами у штрафний майданчик – ще гірша ситуація (0 з 4-х). Десять дальніх кросів нашого латераля два рази знаходили партнерів.

Однак, Кравець впорався зі своїм основним завданням – не дозволив розігнатись реактивному Ньєто, який прокинувся на старті другого тайму. Правий захисник Ов’єдо класно розібрав оборону Луго через ефектну стінку з партнером, але господарів врятувала необачність Ортуньйо, який не витримав лінії, та VAR. Наш захисник впевнено йшов у боротьбу, догравав епізоди до кінця, намагався загострювати в атаці. Красивий слалом поміж двох гравців астурійського клуб з фолом третього став яскравим підтвердженням хорошої форми Кравця.

Після невдалого періоду в Леганесі він повернув впевненість у власних силах, грає регулярно та солідно. За підсумками матчу Василь отримав третю найкращу оцінку серед гравців Луго за версією аналітичного порталу SofaScore (7.1). Вище оцінили трьох: воротаря Кантеро (7.3), автора результативної передачі Рамані (7.2) і Ель-Хасена, який відзначився переможним м’ячем.

Андрій Лунін пропустив у сьомому матчі поспіль. Він не провів ще жодного сухого поєдинку за астурійців. Однак, оцінювати його виступ на Ансо Карро складно через відсутність серйозної роботи. Другий голкіпер збірної України рідко вступав у гру, отримавши у власні ворота після звичайнісінького стандарту… який, виконувався ледь не з центру поля. Хоча, навіть у тому фатальному епізоді чимало фанів Ов’єдо у соціальних мережах знаходять провину Андрія. Мовляв, він даремно залишився на лінії, а не вийшов на м’яч.

Центральні оборонці гостей провалились більш глобально. Карлос, зокрема, програв боротьбу Ель-Хасену, а той не без долі везіння поцілив точно у кут. Лунін був безсилий. А як завершився б цей епізод, якби українець вийшов з рамки, можна лише припускати. Один пропущений гол, 9 якісних дальніх передач з 18-ти і один успішний вихід не вразили аналітиків. Лунін отримав найнижчий бал у складі Ов’єдо, пропустивши вперед навіть невдаху Карлоса.

"Залиште Луніна та ще кількох – інші можуть піти н***р": оцінки фанатів та ЗМІ, які знайшли винного у невдачах Ов'єдо