УКР РУС

Ньюкасл розділив очки з Вест Хемом, Ліверпуль зазнав розгрому, МЮ переміг Крістал Пелас попри вилучення Каземіро

4 лютого 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 22-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 22-й тур

Манчестер Юнайтед – Крістал Пелас – 2:1

Голи: Фернандеш, 7 (пен), Рашфорд, 62 – Шлупп, 76

Вилучення: Каземіро, 70

Вулверхемптон – Ліверпуль – 3:0

Голи: Матіп, 5 (автогол) Доусон, 12, Невеш, 71

Брентфорд – Саутгемптон – 3:0

Голи: Мі, 41, Мбемо, 44, Єнсен, 80

Брайтон – Борнмут – 1:0

Гол: Мітома, 87

Ньюкасл – Вест Хем – 1:1

Голи: Вілсон, 3 – Пакета, 32

"Не хотів їх засмучувати": українця в Англії переплутали з зіркою Манчестер Сіті

Вулверхемптон – Ліверпуль. Підопічні Юргена Клоппа приїхали в гості до Вулхверхемптона й згоріли з рахунком 0:3 – причому перші два голи влетіли у ворота мерсисайдців ще до 12-ї хвилини, а один з них у власні ворота провів Матіп. Третій м'яч вколотив Невеш, який прийняв простріл від Траоре й вийшов сам на сам з Аліссоном.

Ліверпуль зазнав ганебної поразки. Цікаво, що у перші п'ять хвилин "червоні" пропустили більше голів, ніж будь-яка інша команда АПЛ у цьому сезоні, а Вулверхемптон вперше у чемпіонаті забив до 5-ї хвилини.

Манчестер Юнайтед – Крістал Пелас. Манкуніанці приймали Крістал Пелас у 65-ту річницю Мюнхенської трагедії, тож права на осічку "дияволи" не мали. Висока мотивація вилилась у пенальті вже на 7-й хвилині – його реалізував Бруну Фернандеш. В середині ж другого тайму тотальна перевага господарів конвертувалась у гол Рашфорда, якому вдалося замкнути простріл від Шоу. 2:0!

Щоправда, на 70-й хвилині сталася бійка, внаслідок якої вилучили Каземіро. Для бразильця це була перша пряма червона картка за час виступів у топ-5 ліг Європи (а це вже 336 матчів). Без опорника МЮ пропустив від Шлуппа, але відігратись Крістал Пелас не вдалося. 2:1 – "червоні дияволи" тріумфують.

Брентфорд – Саутгемптон. Ярмолюк у заявку Брентфорда не потрапив, однак з останньою командою в турнірній таблиці "джмелі" впорались і без нього. Господарі провели два голи перед перервою. Героєм же став Мбеумо, який асистував Бену Мі на 41-й хвилині й забив сам на 44-й – 2:0! Наприкінці зустрічі Єнсен добив "святих". 3:0!

Брайтон – Борнмут. На жаль для українських вболівальників, Забарний не потрапив навіть у заявку Борнмута. Можливо, саме тому "вишенькам" і не вдалося вивезти очки з Амекса, хоча гості тримались доволі непогано. Тим не менш, на 87-й хвилині "чайки" дотиснули аутсайдера – черговим голом відзначився Мітома, який ефектно замкнув подачу з лівого флангу. 1:0! Брайтон сьогодні на коні.

Ньюкасл – Вест Хем. "Сороки" внаслідок перемоги МЮ опустились на четверту позицію, в той час як Вест Хем йшов поруч із зоною вильоту. Очікувалось, що господарі легко переможуть – і вже на 1-й хвилині Віллок забив гол, який скасували після втручання VAR. На щастя для господарів, всього за дві хвилини Вілсон таки вивів Ньюкасл уперед.

Втім, за півгодини "молотобійці" відігрались зусиллями Пакети. Виявилось, що це був останній гол у зустрічі, та і моментів у ній створили мінімум. Нічия!

Турнірна таблиця. Манчестер Юнайтед набрав 42 очки й піднявся на третю позицію. Нюкасл має на два очки менше. Брайтон піднявся на шосту сходинку, Брентфорд відстає на один заліковий бал і йде сьомим, а Ліверпуль з 29 пунктами в активі тримається десятим.

Крістал Пелас з 24 очками залишається на дванадцятій сходинці. Борнмут продовжив безвиграшну серію до шести турів, замикаючи таблицю разом із Саутгемптоном. "Вишенькам" для порятунку не вистачає одного балу, "святим" – трьох. Вест Хем відірвався від трійки аутсайдерів на один пункт.

АПЛ: Евертон бив Арсенал у дебюті нового тренера – Миколенко витримав битву матчу, в "рятівника" Зінченка здали нерви