УКР РУС

Ліверпуль покараний хет-триком феєричного Троссара, Ньюкасл громить Лондон, дебютний гол Обамеянга в АПЛ

1 жовтня 2022 Читать на русском

У суботу у 9-му турі АПЛ відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Англійська Прем'єр-ліга, 9 тур

Борнмут – Брентфорд – 0:0

Крістал Пелас – Челсі – 1:2

Голи: Едуар, 8 – Обамеянг, 39, Галлахер, 90

Ліверпуль – Брайтон – 3:3

Голи: Фірміно, 34, 54, Вебстер, 63, автогол – Троссар, 4, 18, 84

Фулхем – Ньюкасл – 1:4

Голи: Б. Рід, 88 – Віллок, 11, Альмірон, 33, 58, Ш. Лонгстафф, 43

Вилучення: Чалоба (Ф), 6

Вест Хем – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Скамакка, 29, Боуен, 55

Евертон здолав Саутгемптон на виїзді – Миколенко допоміг оформити другу поспіль перемогу в гарячому матчі АПЛ

Головний матч слоту 17:00 відбувся на Енфілд Роуд. До кризового Ліверпуля прибув Брайтон із нашим давнім знайомим – Роберто Де Дзербі. Гіршого варіанту для дебюту в новій команді важко придумати, але екс-наставник Шахтаря не розгубився. Вже на 18-ій хвилині гості вели в рахунку 2:0 завдяки дублю Троссара. Ще до перерви Ліверпуль один гол відквитав, а після відпочинку взагалі здійснив камбек – 3:2 – і, здавалося, свого не віддасть.

Проте все тому ж Троссару закортіло оформити хет-трик. Нічия лише додала аргументів на користь кризи у команді Клоппа. Мерсисайдці впали на 9-ту сходинку і поступаються лідеру, Арсеналу, вже 11-ма очками. Щоправда, ще мають гру в запасі.

Близьким до втрати очок був і Челсі, який зіграв різновид лондонського дербі з Крістал Пелас. За "аристократів" дебютним м'ячем відзначився Обамеянг, але все котилося до нічиєї. Лише на останній хвилині основного часу спрацювали заміни Грема Поттера – переможний гол організували свіжі Галлахер та Пулішіч. Челсі принаймні тимчасово підіймається на п'яту сходинку.

Несподіваний результат зафіксували на Крейвен Котедж. Міцний Фулхем з перших хвилин надламало вилучення Чалоби і швидкий пропущений гол. А в меншості гідно стримувати наступні атаки Ньюкасла не вдалося – 1:4. Тепер в обох команд по 11 очок і 7-8 сходинки турнірної таблиці. У ще одному поєдинку Борнмут та Брентфорд розписали бліді нулі.

В останньому матчі дня Вест Хем приймав сусіда по турнірній таблиці – Вулверхемптон. "Молотки" вийшли вперед в середині першого тайму після потужного удару Скамакки з-за меж штрафного майданчика. Одразу по перерві екс-партнери Ярмоленка подвоїли свою перевагу: після удару гравця лондонців м'яч влучив у захисника і відскочив до Боуена. Джаррод не розгубився, переклав сферу під зручну ногу і пробив повз голкіпера. Цікавий нюанс – форвард в одному з епізодів вивихнув палець, але продовжив гру, просто примотавши його до сусідньої фаланги. "Вовки" більше володіли м'ячем, намагались бити за найменшої нагоди, але якість цих ударів бажала кращого. Як наслідок, перемога Вест Хема, яка принесла команді 7 очок і підняла на 15-ту сходинку. Вулверхемптон залишився у зоні вильоту.

Арсенал завдав Тоттенхему першої поразки – Зінченко тріумфально повернувся, зміцнивши лідерство в АПЛ