УКР РУС

Челсі знищив Крістал Пелас, Ліверпуль на останніх хвилинах здобув вольову перемогу над Астон Віллою

10 квітня 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 31-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 31-й тур

Ліверпуль – Астон Вілла – 2:1

Голи: Салах, 57, Александер-Арнольд, 90+1 – Воткінс, 44

Крістал Пелас – Челсі – 1:4

Голи: Бентеке, 63 – Хаверц, 9, Пулішіч, 10, 78, Зума, 30

Астон Вілла завітала у гості до Ліверпуля. Гольова засуха у матчі тривала до 43-ї хвилини, коли "леви" перехопили м'яч у центрі поля, і вирвались у стрімку атаку, завершенням якої став удар Воткінса точнісінько під праву стійку – 0:1. Під завісу тайму "скаузери" зуміли зрівняти рахунок завдяки голу Фірміно, але після перегляду VAR рефері помітив мінімальний офсайд, та скасував його.

Манчестер Сіті сенсаційно поступився Лідсу, граючи другий тайм у більшості – вбивчий Б'єлса зіпсував "свято" Зінченка

Після перерви мерсисайдці захопили контроль над м'ячем, й почали більше атакувати. На 57-й Салах своєчасно опинився на добиванні у штрафному майданчику і відновив рівновагу. До кінця матчу підопічні Клоппа продовжували тиснути на захист суперника, але гості непогано оборонялись, ще й зрідка нагадували про себе небезпечними контратаками. Вже у компенсований час Александер-Арнольд з лінії карного майданчика потужно вистрілив під праву стійку – 2:1. Зрештою, фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Ліверпуля.

Челсі на виїзді зустрічався із Крістал Пелас. Ще до перерви "пенсіонери" зуміли оформити собі розгромну перевагу у рахунку. На 9-й та 10-й хвилинах відзначались Хаверц та Пулішіч, а у середині тайму ще один поклав Зума.

У другій половині зустрічі "орли" зуміли відквитати один гол зусиллями Бентеке та Шлуппа, однак це виявилось усе, на що вони були спроможні. Після забитого господарі не чинили ніякого спротиву, і на 78-й Пулішіч записав до свого активу дубль. У підсумку – впевнена перемога Челсі – 1:4.

Завдяки набраним трьом очкам "сині" повернулись на 4-ту сходинку турнірної таблиці, посунувши Ліверпуль. Крістал Пелас залишився на 13-му місці першості.

Гвардіола проти свого гуру, відплата за ганьбу від Клоппа і Сульшера та вершки з Іспанії: топ-5 матчів вікенду