УКР РУС

Ліон пробився у півфінал Кубка Франції, здолавши Страсбур – матч рівня УПЛ врятувала серія пенальтіbomb

27 лютого 23:57 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У чвертьфіналі кубкового турнірну Страсбур на виїзді поступився Ліону у післяматчевій лотереї. Читайте звіт про гру на "Футбол 24".

Кубок Франції, 1/4 фіналу

Ліон – Страсбур – 0:0 (після серії пенальті – 4:3)

Гравець збірної України став свідком страшної травми – другий бомбардир команди опинився в комі

Ліон та Страсбур підійшли до кубкового протистояння з різним настроєм. Якщо "ткачі" нарешті намацали свою гру і здобули в останніх 5 матчах 5 перемог, то екс-команда Едуарда Соболя зазнала трьох поразок поспіль і могла врятувати сезон лише перемогою у Кубку. Зрештою, як і Ліон, який у чемпіонаті йшов десятим. У попередньому раунді Страсбур пройшов Клермон (3:1), а Ліон втримав перемогу над Ліллем (2:1).

Господарі почали цікавіше і бадьоріше, але до кінця тайму жодна з команд не змогла завдати бодай один удар у площин воріт суперника. По перерві Какере міг виводити Ліон вперед, але з вигідної позиції пробив у космос. За мить Бенрама закручував у дальній кут – не вистачило лічених сантиметрів.

На 56-й хвилині Страсбуру відверто пощастило – після навісу з кутового м'яч влучив у внутрішній бік дальньої стійки, але дивом вилетів у поле. Гості огризнулись в середині другого тайму ударом по центру. За 10 хвилин до завершення гри Орбан міг вирішувати долю матчу, пробиваючи з гострого кута, але кіпер Страсбура зреагував. Згодом Ліон влаштував справжню облогу воріт суперника, але захисники самовіддано кидались під м'яч, блокуючи будь-яку спробу пробити.

Зрештою, основний час голів не приніс і командам довелось вирішувати долю півфіналіста у серїі пенальті. У лотереї більше пощастило Ліону – суперник промазав з першим і останнім ударом.

"Без футболу – мертвий": лідер Марселя був листоношею, різав сосиски і міг зів'янути у Білорусі, але дотягнувся до Мессі