УКР РУС

Ліга націй: Греція виграла дербі Балкан, нічия Сербії та Туреччини – результати ігрового дня

6 вересня 2020 Читать на русском

У неділю, 6 вересня, пройшли поєдинки другого туру Ліги націй 2020/21. Рахунок і огляд матчів – у цій новині на "Футбол 24".

Ліга націй 2020/21, 2 тур

Група B4

Уельс – Болгарія – 1:0

Гол: Н. Вільямс, 90+4

Ірландія – Фінляндія – 0:1

Гол: Єнсен 64

Група B3

Угорщина – Росія – 2:3

Голи: Шаллай, 62, Ніколіч, 70 – А. Міранчук, 15, Оздоєв, 34, Фернандеш, 46

Сербія – Туреччина – 0:0

Вилучення: Коларов, 49

Група С3

Словенія – Молдова – 1:0

Гол: Богар, 28

Косово – Греція – 1:2

Голи: Беріша, 82 – Лімніос, 2, Сіовас, 51

Група D1

Андорра – Фарерські острови – 0:1

Гол: Ольсен, 31

Мальта – Латвія – 1:1

Голи: Нвоко, 15 – Гіллом'є, 25 (авт)

Уельс після перемоги над фінами приймав вдома Болгарію. Господарі виглядали краще, а до перемоги їх тягнув Бейл. В активі Гарета 4 удари (вся Болгарія завдала лише одного пострілу), 3 успішні спроби дриблінгу та 72% виграних єдиноборств.

Іспанія розтрощила Україну в матчі Ліги націй – бенефіс 17-річного Фаті, повторення історичного антирекорду

Однак героєм валлійців став не він – на останніх секундах Джонні Вільямс подав з лівого флангу, а Неко Вільямс головою загнав м'яч у сітку. Так 19-річний захисник Ліверпуля приніс Раяну Гіггзу другу перемогу в турнірі.

Фарерські острови також оформили другу звитягу поспіль у Лізі націй – в першому турі здолали Мальту, а сьогодні обіграли Андорру. Єдиний гол у ворота піренейців забив центрфорвард Клемінт Ольсен у середині першого тайму. Таким чином Фарери впевнено лідирують у групі D1.

Росія в надрезультативному матчі лідерів квартету B3 здолала Угорщину в Будапешті. Команда Черчесова забила двічі ще в першому таймі, а на початку другої половини гри довела рахунок до розгромного. Втім, угорці не знітилися та скоротили відставання до мінімуму, забивши двічі у відповідь. Проте, на більше господарі не спромоглися – перемога росіян, які одноосібно очолили групу.

У другому поєдинку групи B4 Фінляндія на виїзді доволі несподівано здолала Ірландію. Долю матчу вирішив єдиний гол в середині другого тайму. Фіни набрали перші очки в поточному розіграші Ліги націй та піднялися на друге місце квартету.

У групі С3 Словенія мінімально обіграла Молдову та здобула першу перемогу в Лізі націй. Команді Беньяміна Вербіча, який залишився у Києві через травму, вистачило й одного м'яча. Словенці набрали 4 очки та стали лідерами групи.

Мальта і Латвія розійшлися миром у матчі групи D1. У старті гостей вийшов захисник Олександрії Каспарс Дубра. Суперники обмінялися голами ще до половини першого тайму, після чого не забивали – 1:1.

Збірні Сербії та Туреччини набрали по першому очку в Лізі націй. 0:0 – "сухий" підсумок дуелі, хоча балканці грали в меншості майже весь другий тайм. В іншому поєдинку балканських команд – Греції та Косова – перемогу святкували елліни.

Ліга націй: Франція здолала Швецію ефектним голом Мбаппе, Жерсон вирвав перемогу для Люксембургу