УКР РУС

Ліга націй: Бельгія розтрощила Ісландію, Кейн підвів Англію в Данії, драматична поразка Жерсона та Ко

8 вересня 2020 Читать на русском

Завершився останній ігровий день 2-го туру Ліги націй. Феєрична перемога Бельгії, нічия Англії та інші результати – у цій новині на "Футбол 24".

Грузія – Північна Македонія – 1:1

Голи: Окріашвілі, 13 (пен) – Рістовскі, 33

Вилучення: Мусліу 64

Вірменія – Естонія – 2:0

Голи: Карапетян, 43, Ангуло, 65

Бельгія – Ісландія – 5:1

Голи: Вітсель, 13, Батшуаї, 17, 67, Мертенс, 50, Доку, 80 – Фрідйонссон, 11

Данія – Англія – 0:0

Кіпр – Азербайджан – 0:1

Гол: Медвєдєв, 29

Люксембург – Чорногорія – 0:1

Гол: Бечірай, 90+3

Вилучення: Крістофер Мартінш (Люксембург), 84

Португалія завдяки рекордному дублю Роналду впевнено перемогла Швецію у Лізі націй

Грузія приймала Північну Македонію у матчі лідерів Групи 2 Ліги націй. Господарі відкрили рахунок вже на 13-й хвилині. Півзахисник казанського Рубіна Хвіча Кварацхелія накрутив кількох суперників і був збитий у карному гостей – пенальті. Покарання чітко виконав Торніке Окріашвілі, відомий за виступами у Маріполі, Шахтарі та Чорноморці.

Македонці, які частіше контролювали м'яча, ефектно відповіли на 33-й. Пандєв класно розрізав оборону грузинів передачею на Рістовскі, а той покотив поміж ніг воротареві. В дебюті другого тайму балканці залишились у меншості – Мусліу отримав пряму червону. Команда Вайса активно полізла вперед, але не зуміла вирвати перемогу, створивши безліч моментів.

Вірменія доволі легко розібралася з естонцями. Карапетян заклав фундамент майбутнього тріумфу симпатичним ударом злету. Не менш красиво забивав натуралізований колумбієць Ваймар Ангуло. Після серії заблокованих ударів 28-річний хавбек подвоїв перевагу господарів гарматним пострілом з лінії карного.

Північна Македонія залишилась на першій сходинці, випереджаючи грузинів за додатковими показниками (в обох – по 4 очки). Вірменія – третя (3), Естонія замикає квартет з двома поразками.

Бельгія та Ісландія видали божевільну стартову перестрілку. Фрідйонссон шокував господарів курйозним голом, не без допомоги рикошету. М’яч знущально опустився за комірець Кастельсу. Утім "дияволи" з відповіддю не зволікали. Мертенс перевірив на міцність стійку ударом зі штрафного, а Вітсель незграбно заштовхав круглого у сітку. Батшуаї швидко вивів господарів вперед, опинившись першим на добиванні після дальнього пострілу все того ж Вітселя.

На початку другого тайму Де Брюйне розібрався з обороною гостей, покотив на Мертенса, а той невідпорно пробив у ближній. Команда Мартінеса не зупинялась і провела ще два м'ячі – Батшуаї оформив дубль, Доку поставив фінальну крапку (5:1). Бельгійці закріпились на першій позиції (6 очок).

Англія (4 пункти) не зуміла обіграти в гостях Данію. Скандинави гостріше атакували і перестріляли "трьох левів" за ударами (10:5). У Саутгейта провалились усі зіркові форварди – Санчо, Стерлінг і Кейн. Перший, зокрема, був замінений вже на 60-й хвилині. Натомість лідер Тоттенхема не реалізував стовідсотковий момент на 90+4 – обіграв голкіпера, пробивав вже у порожні ворота, але Матіас Йоргенсен встиг виконати рятівний підкат.

Чорногорія здобула драматичну перемогу над Люксембургом з феєричним Жерсоном Родрігесом. Вінгер Динамо був одним з найактивніших, багато обігрував, влучив у стійку. Для звання MVP матчу забракло лише забитого м'яча... який провів Бечірай на 90+3. Чорногорія – перша з 6-ма балами. Люксембург і Азербайджан мають у своєму активі по 3 очки.

Франція перестріляла Хорватію у Лізі націй – свято відкритого футболу та дежавю Мундіалю