УКР РУС

Ліга конференцій: Тоттенхем програв у Португалії, Рома виграла перший матч з Моурінью, гол українця – всі результати

19 серпня 2021 Читать на русском

У четвер, 19 серпня, відбулися перші поєдинки раунду плей-офф кваліфікації Ліги конференцій 2021/22. Рахунки і огляд найцікавіших матчів – у цій новині на "Футбол 24".

Ліга конференцій 2021/22, раунд плей-офф кваліфікації. Перші матчі

КуПС – Уніон Берлін – 0:4

Голи: Авоньї, 7, 31, Крузе, 29, Фогльзаммер, 90+3

Ракув – Гент – 1:0

Гол: Нєвуліс, 64

Флора – Шемрок Роверс – 4:2

Голи: Зеньов, 13, Міллер, 27, 87 Саппінен – Берк, 44, Скейлс, 86

Рига – Лінкольн Ред Імпс – 1:1

Голи: Вакулко, 61 – Карралеро, 72

Трабзонспор – Рома – 1:2

Голи: Корнеліус, 64 – Пеллегріні, 55, Шомуродов, 81

Андерлехт – Вітесс – 3:3

Голи: Раман, 10, 34, Версхарен, 90 – Даса, 31, Фредеріксен, 46, Таннане, 72

Нереалізований пенальті: Рефаелов, 90+5 (Андерлехт)

Ренн – Русенборг – 2:0

Голи: Огер, 40, Гірассі, 84

Сівасспор – Копенгаген – 1:2

Голи: Джеймс, 59 – Дікс, 55, Вінд, 60

Фейєнорд – Ельфсборг – 5:0

Голи: Сіністерра, 25, 37, 48, Джаханбахш, 30, Лінссен, 58

Вилучення: Бейлов, 80 – Хольст, 61

Пасуш де Феррейра – Тоттенхем – 1:0

Гол: Лукас Сілва, 45

Берлінський Уніон продемонстрував Ворсклі, як потрібно грати проти КуПС. Ще у першому таймі фіни отримали у свої ворота 3 м'ячі – дубль оформив нігерієць Тайво Авоньї, який записав до свого активу ще й результативний пас на Макса Крузе. По перерві німці заспокоїлися, обмежившись лише одним голом в ендшпілі поєдинку. 4:0 – лише диво завадить Уніону вийти в груповий турнір. КуПС, який пройшов три раунди Ліги конференцій, схоже, зупиниться за крок від мрії.

Рапід розгромив Зорю в першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги Європи

Гент на виїзді зустрічався з Ракувом – віце-чемпіоном Польщі. Роман Безус залишився у запасі "буйволів". Перший тайм завершився без голів, а на екваторі другої половини гри поляки відкрили рахунок. Безус вийшов рятувати становище, але Гент так і не зумів відновити рівновагу. Все вирішиться за тиждень у Бельгії – Безус і Ко ризикують залишитися без єврокубків.

Флора ще в першому таймі двічі забила у ворота Шемрок Роверс. Один з голів за естонську команду записав до свого активу Сергій Зеньов, відомий за виступами у львівських Карпатах. Втім, ще до перерви ірландці скоротили відставання і сподівалися бодай на нічию. Проте в другому таймі Зеньов оформив асист на Саппінена, відновивши комфортну перевагу Флори. На останніх хвилинах поєдинку команди ще раз обмінялися голами – надрезультативні 4:2. Флора робить вагому заявку на груповий турнір єврокубка. До слова, цей матч обслуговувала українська бригада арбітрів на чолі з Євгеном Арановським, який показав дві жовті картки – по одній представнику кожної команди.

Юрій Вакулко розпочав у запасі матч Риги проти гібралтарського Лінкольна, але з'явився на полі в другому таймі. Менше двох хвилин знадобилося українському хавбеку, щоб записати у свій актив забитий гол – другий у поточній Лізі конференцій! Щоправда, Лінкольн Ред Імпс таки зумів забити у відповідь – нічия 1:1, яка залишає командам рівні шанси на путівку в груповий турнір.

Трабзонспор приймав Рому – перший офіційний матч Жозе Моурінью, який виставив основний склад. За турецьку команду вийшли колишні гравці Роми – Жервінью і Бруно Перес, а також легенда Наполі Марек Гамшік. Перший тайм завершився нулями на табло, а на старті другої половини гри Лоренцо Пеллегріні замкнув подачу Мхітаряна і вивів "джалороссі" вперед. Але вже за 10 хвилин Трабзонспор відігрався зусиллями Корнеліуса, який щойно вийшов на поле. Незадовго до фінального свистка римляни знову повели – перший офційний гол за Рому забив новачок Ельдор Шомуродов. 2:1 – Моурінью стартує з перемоги.

Справжню перестрілку влаштували Андерлехт і Вітесс. Нідерландсько-бельгійська дуель завершилася миром – 3:3. Богдан Михайліченко спостерігав за грою з лави запасних, а його команда уникла поразки на останніх хвилинах. Ба більше, в компенсований час Андерлехт міг виграти перемогу, але не забив пенальті.

Ренн у рідних стінах спокійно розібрався з Русенборгом, забивши по голу в кожному з таймів. Представник Ліги 1 близький до виходу в груповий етап. Копенгаген на виїзді переміг Сівасспор. Екс-гравці Шахтаря Кайоде і Хочолава вийшли з перших хвилин і отримали по жовтій картці. Результативними діями колишні представники УПЛ не відзначилися.

Фейєнорд без проблем розбив шведський Ельфсборг. Питання щодо володаря путівки в груповий турнір фактично зняте. А от у Португалії була зафіксована, мабуть, головна сенсація дня. Тоттенхем програв місцевій Пасуш Феррейрі, але "шпори" грали далеко неоптимальним складом. Щоправда, з новачками – Ромеро і Голліні, які прийшли з Аталанти.

Серед інших результатів відзначимо розгром, який Яблонец влаштував Жиліні (5:1), Базель розібрався з Хаммарбю (3:1), ПАОК вдома поступився Рієці (0:1), Кайрат на виїзді розбив Фолу (4:1), а Нефтчі та Маккабі Хайфа розписали феєричні 3:3.

Всі результати матчів Ліги конференцій 19 серпня можна переглянути тут.

Ліга конференцій: Тоттенхем програв у Португалії, Рома виграла перший матч з Моурінью, гол українця – всі результати