УКР РУС

Ліга конференцій: повний крах Росії, камбеки, погроми, успіхи і невдачі українців – всі результати

13 серпня 2021 Читать на русском

У четвер, 12 серпня, відбулися матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій 2021/22. Рахунки і огляд найцікавіших поєдинків – у цій новині на "Футбол 24".

Ліга конференцій 2021/22, 3-й кваліфікаційний раунд. Матчі-відповіді

Астана – КуПС – 3:4 (перший матч – 1:1)

Голи: Барсегян, 4, 58, Аймбетов, 41, – Рангел, 53, 61, 74, Ікауньєкс, 77

Рубін – Ракув – 0:1 (перший матч – 0:0)

Голи: Гутковскіс, 111

Нереалізований пенальті: Хакшабанович, 120

Вилучення: Шамошніков, 106 (Рубін)

РФС – Гент – 0:1 (перший матч – 2:2)

Гол: Окуму, 73

Базель – Уйпешт – 4:0 (перший матч – 2:1)

Голи: Малес, 21, Штокер, 45+2, Артур, 71, Петретта, 90

Андерлехт – Лачі – 2:1 (перший матч – 3:0)

Голи: Амузу, 32, Версхарен, 72 – Лушк'я, 85

Копенгаген – Локомотив Пловдів – 4:2 (перший матч – 1:1)

Голи: Дікс, 11, 20, Б'єль, 40, Дарамі, 48 – Ілієв, 30, Салінас, 86

Сівасспор – Динамо Батумі – 1:1 (перший матч – 2:1)

Голи: Гарсія, 109 – Панцулая, 78

Фейєнорд – Люцерн – 3:0 (перший матч – 3:0)

Голи: Джаханбахш, 9, 34, Сіністерра, 48

Осієк – ЦСКА Софія – 1:1 (перший матч – 2:4)

Голи: Шкорич, 45 – Кері, 33

Вилучення: Лончар, 86 (Осієк)

Нічия в першому матчі змушувала КуПС грати лише на перемогу. Але це не було новинкою для підопічних Сімо Валакарі – у другому раунді вони таким чином вибили з єврокубків полтавську Ворсклу (2:2 вдома, 3:2 в Полтаві). Щоправда, перший тайм у Казахстані завершився тріумфом Астани, яка пішла на перерву з перевагою у два м'ячі.

На другий тайм Валакарі випустив бразильського форварда Лукаса Рангела, який забив вирішальний гол Ворсклі у Полтаві. Він став героєм і сьогодні, оформивши хет-трик за 30 хвилин перебування на полі. Між цими голами вмістився ще один м'яч Астани, яка по ходу другого тайму вела з рахунком 3:1. Але КуПС знову продемонстрував, що ця команда має характер. Чотири забиті м'ячі в другій 45-хвилинці вивели фінів у раунд плей-офф!

Ліга Європи: Зоря отримала суперника в плей-офф кваліфікації, успіх Галатасарая і Селтіка – всі результати

Рубін та Ракув у Казані знову не виявили сильнішого. Нічия в основний час перевела гру в екстра-тайм. Росіяни залишилися в меншості, після чого пропустили. Здавалося, Ракув втримає перемогу, але отримав пенальті на 120-й хвилині. Втім, Хакшабанович не зумів переграти кіпера. Драматична кінцівка вивела поляків далі.

*****

Гент без Романа Безуса мінімально обіграв ризький РФС. 3:2 за сумою двох матчів – бельгійці пройшли в наступну стадію. Інша бельгійська команда – Андерлехт – знову здолала албанський Лачі. Богдан Михайліченко вийшов на другий тайм і отримав жовту картку.

*****

Фейєнорд вдруге розгромив Люцерн – 6:0 за сумою двох матчів. Базель теж без проблем впорався з угорським Уйпештом. Локомотив Пловдів дав бій Копенгагену в гостях, але таки програв 2:4. Олексій Биков вийшов на останні хвилини за болгар, а Давид Хочолава зіграв весь матч у складі данської команди.

*****

Рига в екстра-таймі вирвала путівку до наступної стадії в мальтійського Хіберніанса – 4:1. При цьому латвійці перевели гру в додатковий час лише на 90+6-й хвилині, а самі вже на старті гри не забили пенальті. Юрій Вакулко в найцікавіші частині гри участі не брав, покинувши поле на 76-й хвилині. Ще один українець – Олександр Азацький – вилетів в екстра-таймі. Його Динамо з Батумі за сумою двох матчів пропустило далі Сівасспор – 1:2, 1:1. Вилетів і Євген Чеберко, який зіграв 77 хвилин у нічийному матчі Осієка з ЦСКА Софія.

*****

Серед інших результатів відзначимо камбек шведського Хаммарбю, який після виїзної поразки 1:3 від Чукарічок розгромив сербів вдома 5:1. Словацька Жиліна відвантажила 5 "сухих" м'ячів у ворота Тобола. Трабзонспор лише в серії пенальті пройшов Мольде, а ПАОК зумів пройти Богеміанс – 2:0 після 1:2 в Ірландії. Базель розбив Уйпешт (4:0), а польський Шльонск зазнав ганебного фіаско в Ізраїлі – 0:4 від Хапоеля з Беер-Шеви після домашнього тріумфу 2:1.

Камбек дня видала Вікторія Пльзень, яка після поразки від валлійського Нью-Сейнтс у першій грі пропустила вже на 4-й хвилині. За 5 хвилин до кінця зустрічі рахунком був 1:1. Чехам треба було забивати двічі, але вони встигли це зробити. У серії пенальті Вікторія таки була сильнішою – 4:1.

У ще одній серії пенальті Партизан із Белграда здолав Сочі. Основний і додатковий час завершився з рахунком 2:2 (господарі відігралися на 90-й хвилині), а 11-метрові краще виконали серби, кіпер яких взяв два удари. 4:2 – обидва представники Росії в Лізі конференцій завершили євросезон.

Всі результати матчів Ліги конференцій 12 серпня можна переглянути тут.

Колос програв Шахтарю К у серії пенальті: ковалівці вперлись у стелю, тренерське питання і необхідність якісного прориву