УКР РУС

Ліга чемпіонів: Ліверпуль і Порту вийшли в 1/8, Атлетіко втратив перемогу, Аталанта з Аяксом зіграють матч життя

1 грудня 2020 Читать на русском

У вівторок, 1 грудня, стартував 5-й тур групового етапу Ліги чемпіонів 2020/21. Звіт про матчі груп А, C та D читайте в цій новині на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, 5 тур

Група А

Локомотив Москва – Зальцбург – 1:3

Голи: Міранчук, 79 (пен) – Беріша, 28, 41, Адейємі, 81

Атлетіко – Баварія – 1:1

Голи: Феліш, 26 – Мюллєр, 86 (пен)

Група С

Марсель – Олімпіакос – 2:1

Голи: Пайє, 55 (пен), 75 (пен) – Камара, 33

Порту – Манчестер Сіті – 0:0

Група D

Аталанта – Мітьюлланд – 1:1

Голи: Ромеро, 79 – Шольц, 13

Ліверпуль – Аякс – 1:0

Гол: Джонс, 58

Звіт матчів групи B Шахтар – Реал Мадрид та Борусія М – Інтер читайте на "Футбол 24" окремо.

У Москві зустрічалися аутсайдери квартету А – Локомотив та Зальцбург. Обидві команди, принаймні, до матчу Атлетіко – Баварія зберігали шанси на плей-офф, але як росіянам, так і австрійцям потрібні були виключно 3 очки. Особливо це стосувалося Зальцбурга, який у 4-х турах набрав лише одне очко, розписавши вдома мирову з Локомотивом у першому турі – 2:2.

Дежавю! Шахтар вдруге прибив Реал і має хороші шанси на плей-офф

Саме гостям вдалося відкрити рахунок на 28-й хвилині. Беріша виявився найспритнішим у метушні в штрафному Локо та ударом у ближній кут змусив Гільєрме капітулювати. Перед перервою Зальцбург забив вдруге. Беріша оформив дубль, скориставшись жахливою грою росіян у захисті. У другому таймі Міранчук з пенальті скоротив відставання, але майже одразу Зальцбург провів швидку контратаку та відправив у сітку воріт Локо третій м'яч. У підсумку, 1:3 – австрійська команда здобула першу перемогу в груповому турнірі та піднялася на 3 місце. У Зальцбурга 4 очки та матч домашній матч проти Атлетіко в останньому турі. Локомотив опустився на останню сходинку – 3 пункти.

В іншому матчі групи А Атлетіко приймав Баварію, яка вийшла далеко не в оптимальному складі. Перемога гарантувала команді Дієго Сімеоне друге місце та вихід у плей-офф. "Матрацники забили в середині першого тайму – Жоау Феліш замкнув простріл Льоренте. Рахунок 1:0 тримався майже до останніх хвилин, але Томас Мюллєр з пенальті забив гол у відповідь. В останньому турі Зальцбург та Атлетіко визначать володаря другого місця, а Локомотив поїде до Мюнхена. Для путівки в 1/8 фіналу іспанцям достатньо не програти.

У групі С Манчестер Сіті, який вже оформив вихід в 1/8, гостював у Португалії. Олександр Зінченко вийшов з перших хвилин та відіграв весь поєдинок. Габі Жезус у другому таймі забив, але взяття воріт було скасоване. 0:0 – нічия, яка влаштувала обидві команди. Порту слідом за Ман Сіті вийшов у плей-офф з другого місця.

В іншому поєдинку Марсель перервав свою серію з 13-ти поразок поспіль у Лізі чемпіонів. Провансальці пропустили першими від Олімпіакоса, але дубль Пайє дозволив Марселю святкувати перемогу. Обидва голи француз провів з пенальті. В останньому турі Марсель та Олімпіакос у заочній боротьбі визначать володаря 3 місця.

Інтер здобув першу перемогу в Лізі чемпіонів, перегравши Борусію М у перестрілці з п'ятьма голами та одним скасованим

У квартеті D Ліверпуль приймав Аякс, а Аталанта – Мітьюлланд. Юрген Клопп виставив напіврезервний склад, але це не завадило "червоним" виграти та забезпечити собі перше місце. Джонс після помилки голкіпера Аякса забив єдиний гол у матчі.

Мітьюлланд набрав перше очко в Лізі чемпіонів. Данська команда відкрила рахунок в Бергамо, але Аталанта відіграался лише під завісу поєдинку. 1:1 – нічия, яка після поразки Аякса серйозно допомогла команді Руслана Маліновського (українець пропускав гру через хворобу). В останньому турі Аякс прийме Аталанту – для другого місця італійцям достатньо не програти. Ліверпуль забезпечив собі перше місце (12 очок), Мітьюлланд – останній (1 пункт).

ЛЧ: грандіозна інтрига навколо Шахтаря, справжня "група смерті", Динамо та Ребров чекають подарунків, а Зінченко – шансу