УКР РУС

Ліга чемпіонів: Ребров вибив Селтік, Динамо дізналося всіх потенційних суперників у 3 раунді, Мілевський і Ко йдуть далі

26 серпня 2020 Читать на русском

У середу, 26 серпня, пройшли поєдинки другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2020/21. Динамо Київ дізналося всіх потенційних опонентів у третьому раунді. Результати матчів – у цій новині на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів 2020/21. Другий кваліфікаційний раунд

АЗ – Вікторія Плзень – 3:1

Голи: Копмайнерс, 90+5 (пен), Гудмундссон, 98, 118 – Лімберскі, 78

Карабах – Шериф – 2:1

Голи: Матіч, 22 (пен), Емрелі, 63 – Кастанеда, 78

Вилучення: Абанг, 37 (Шериф)

Целє – Мольде – 1:2

Голи: Лотрич, 38 – Хуссейн, 57, Джеймс, 74

Судува – Маккабі Тель-Авів – 0:3

Голи: Рікан, 30, Блекман, 73, Давідзада, 90+2

Локомотива – Рапід Відень – 0:1

Гол: Кара, 32

Лудогорець – Мітьюлланд – 0:1

Гол: Брумадо, 78

Динамо Брест – Сараєво – 2:1

Голи: Гордейчук, 3, Діалло, 49 – Джоканович, 34

Легія – Омонія – 0:2

Голи: Гомес, 92 (пен), Сантос, 107

Вилучення: Левчук, 56 (Легія)

ЧФР Клуж – Динамо Загреб – 2:2 (по пен. 5:6)

Голи: Перрейра, 64, Дебелюх, 90+3 – Гояк, 14, Кастраті, 78

Нереалізований пенальті: Дяк, 51 (Клуж)

Вилучення: Теофіль-Катрен, 51 (Динамо)

Янг Бойз – Клаксвік – 3:1

Голи: Нсаме, 51, Сулеймані, 57, Нгамалеу, 82 – Йоганнесен, 79

Селтік – Ференцварош – 1:2

Голи: Крісті, 53 – Шигер, 7, Нгуен, 75

Програму ігрового дня відкрили АЗ Алкмаар та чеська Вікторія. Гості відкрили рахунок на 78-й хвилині. Давід Лімберскі вдало приклався до м'яча з лінії штрафного і вразив дальній нижній кут воріт АЗ. Господарі відігралися лише в компенсований час фактично в останній атаці, реалізувавши пенальті.

Поєдинок перейшов в екстра-тайм, у якому фортуна посміхнулася нідерландцям. Гудмундссон реалізував вихід віч-на-віч, а на останніх хвилинах він же оформив дубль. Таким чином, саме АЗ став потенційним опонентом Динамо в третьому раунді кваліфікації.

Ліга чемпіонів, кваліфікація: ПАОК здолав Бешикташ і став потенційним суперником Динамо – екс-киянин віддав асист

Судува та Шериф, за які грають українці Євген Єфремов та Андрій Блізніченко відповідно, завершили свій шлях в ЛЧ. Литовська команда поступилася Маккабі Тель-Авів, а український захисник відіграв перший тайм. Шериф на виїзді програв Карабаху – Блізніченко на полі так і не з'явився. Вилетів і словенський Целє, який програв Мольде, хоча вів у рахунку після першому тайму.

Віденський Рапід на виїзді мінімально обіграв Локомотиву із Загреба. Єдиний гол у першому таймі забив Кара, вдало зігравши на добиванні. Таким чином, саме Рапід став останнім потенційним опонентом Динамо у третьому раунді кваліфікації. Команда Луческу зіграє з кимось із трійки Рапід/ПАОК/АЗ.

*****

Динамо Брест вдома перемогло боснійський Сараєво. У стартовому складі господарів вийшли Артем Мілевський та Євген Хачеріді. Вже в дебюті білоруська команда відкрила рахунок зусиллями Гордейчука, але гості відігралися ще до перерви. У другому таймі Діалло грудьми замкнув подачу з флангу та вивів Динамо Брест в третій раунд. Зауважимо, що українці результативними діями не відзначилися, а Хачеріді не зумів накрити удар суперника в моменті з пропущеним голом.

Ференцварош Сергія Реброва на виїзді переміг Селтік. У старті вийшов українець Ігор Харатін. Перший тайм завершився перемогою угорців, які реалізували свій момент. По перерві Селтік затиснув Ференцварош на його половині і закономірно зрівняв рахунок завдяки дальньому удару. Втім, команда Реброва знову реалізувала свій єдиний шанс. Нгуен втік на побачення з голкіпером і переграв його. 1:2 – Ференцварош крокує далі.

Також до третього раунду вийшла Омонія, яка вибила варшавську Легію лише в екстра-таймі. Мітьюлланд та Янг Бойз вибили Лудогорець і Клаксвік відповідно.

Але найбільша драма була зафіксована в Румунії. Динамо Загреб у напруженому матчі обіграло ЧФР Клуж. Гості забили вже в дебюті, а в другому таймі голкіпер хорватів парирував пенальті. Щоправда, згодом Ліваковіч став антигероєм, не зумівши відбити простий удар. Попри гру в меншості Динамо, здавалося, зуміло вирвати перемогу – Кастраті вдало зіграв на добиванні на вивів хорватів вперед. Втім, Клуж відігрався на останніх секундах. Гра перейшла у додатковий час, а пізніше – в серію пенальті, в якій фортуна посміхнулася Динамо Загреб.

Зауважимо, що команди, які програли на цій стадії ЛЧ, продовжать боротьбу в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Команди-переможці дізнаються своїх суперників у наступному раунді Ліги чемпіонів 31 серпня – саме тоді свого опонента отримає і київське Динамо. Команда Мірчі Луческу буде сіяною у компанії з Гентом та Бенфікою.

Посів Шахтаря в Лізі чемпіонів, варіанти Динамо та всі розклади для Зорі, Десни і Колоса в Лізі Європи