УКР РУС

Ліга чемпіонів: Інтер сенсаційно не впорався із Славією, Челсі програв Валенсії, Зальцбург розгромив Генк

17 вересня 2019 Читать на русском

Завершилися перші матчі групового етапу Ліги чемпіонів. Уже стартовий тур головного євротурніру подарував кілька сенсацій.

Ліга чемпіонів 2019/20, груповий етап

Група Е

Зальцбург – Генк – 6:2

Голи: Холанд, 2, 34, 45, Хван, 36, Собослої, 45+2, Ульмер, 66 – Лукумі, 40, Саммата, 52

Вилучення: Саммата, 81

Група F

Інтер – Славія Прага – 1:1

Голи: Барелла, 90+3 – Олаїнка, 64

Група G

Ліон – Зеніт – 1:1

Голи: Депай, 50 (пенальті) – Азмун, 41

Бенфіка – РБ Лейпциг – 1:2

Голи: Сеферовіч, 84 – Вернер, 69, 79

Група H

Аякс – Лілль – 3:0

Голи: Промес, 18, Альварес, 50, Тальяфіко, 62

Челсі – Валенсія – 0:1

Гол: Родріго, 74

Нереалізований пенальті: Барклі, 86 (Ч)

Форвард Зеніта Азмун забив дебютний гол Ліги чемпіонів 2019/20 та встановив історичне досягнення

Міланський Інтер уже за підсумками першого матчу групового раунду ЛЧ погіршив власні шанси на вихід у плей-офф. Підопічні Антоніо Конте на власному полі не впоралися із празькою Славією. Матч із чеським грандом пройшов у рівній боротьбі та закономірно завершився внічию. На 64-й хвилині Самір Хандановіч потягнув неймовірний удар Зелени, та завадити Пітеру Олаїнка з кількох метрів добити м'яч у сітку вже не зумів. "Нерадзуррі" спробували переламати хід зустрічі та зуміли забити в компенсований час: Сенсі класно пробив зі штрафного, але влучив у перекладину, та Ніколо Барелла наважився пробити з льоту й не прогадав – 1:1. Отже, нічия на старті для міланців – не найкращий результат перед двома протистояннями з Барселоною і дортмундською Борусією.

Фактично на рівних грали й Ліон із Зенітом на Люм'єрі. Обидві команди створили чимало моментів, проте перший гол стався лише під завісу першого тайму. Це Сердар Азмун зіграв у стінку з Дзюбою, увірвався у штрафний майданчик і в один дотик класно переграв Лопеша. "Ткачі" відповіли відразу по перерві. На 50-й хвилині Мемфіс Депай впевнено реалізував пенальті, який сам і заробив після зіткнення із Оздоєвим. Увесь другий тайм команди провели в пошуках нагод вирвати 3 очки, але голів глядачі більше не побачили. Українець Ярослав Ракицький провів у складі Зеніта всі 90 хвилин.

Австрійський Зальцбург на власному полі знищив бельгійський Генк. Гру було зроблено ще до перерви: найкращий бомбардир цьогорічного Мундіалю U-20 Ерлінг Холанд оформив хет-трик, забивши класичні для форварда м'ячі – після двох виходів на голкіпера та замкнувши простріл із лівого флангу. Його почин підтримали Хван Хі Чхан і Домінік Собослої, які ефектно завершили стрімкі контратаки "биків". Джон Лукумі хоч і забив красиво за Генк, але лише підсолодив гіркоту неминучої поразки. Після перерви команди обмінялися голами – на гол бельгійського "гірника" Саммати відповів австрієць Ульмер.

Холанд, який забивав 9 голів у матчі чемпіонату світу, встановив космічний рекорд у Лізі чемпіонів – він перевершив Шеву

Амстердамський Аякс несподівано легко розгромив французький Лілль удома. Рахунок нідерландці відкрили вже на 18-й хвилині, коли Квінсі Промес головою замкнув подачу від Ніколаса Тальяфіко. А на старті другого тайму "аяксиди" забили ще двічі. Спочатку Едсон Альварес у падінні влучно пробив із лінії воротарського, а потім Тальяфіко гарматним ударом зробив результативним навіс Зієша з кутового та встановив остаточний результат матчу.

Тим часом у Лісабоні інший Ред Булл оформив перемогу над Бенфікою. Тімо Вернер оформив дубль за РБ Лейпциг у другому таймі: на 69-й хвилині форвард невідпорно пробив після відскоку від Поульсена, а через 10 хвилин спокійно забив із кількох метрів після пасу Забітцера. Гол же Харіса Сеферовіча не допоміг "орлам" здобути бодай очко вдома. Звитяга в Португалії дозволила "бикам" очолити квартет G після першого туру.

Лондонський Челсі переважав Валенсію упродовж всього поєдинку, але не зумів втілити це в забиті м'ячі. Зрештою, на Стемфорд Брідж забили "кажани". На 74-й хвилині Дані Парехо зряче навісив зі штрафного, а Родріго Морено переправив м'яч у сітку воріт Кепи. Фінальний штурм "синіх" завершився безрезультатно, оскільки Рос Барклі не зміг реалізувати одинадцятиметровий за кілька хвилин до фінального свистка. Френк Лемпард у статусі тренера не зміг стартувати в Лізі чемпіонів з перемоги.