УКР РУС

Ліга чемпіонів: Манчестер Юнайтед дотиснув ПСЖ, екс-конкурент Зінченка дублем нагадав про себе, невдача Ракицького та Ко

20 жовтня 2020 Читать на русском

Вівторок став першим ігровим днем нового сезону в Лізі чемпіонів. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів 2020/21, груповий етап, 1-й тур

Група F

Зеніт – Брюгге – 1:2

Голи: Хорват, 74 (автогол) – Бонавентуре, 63, де Кетелар, 90+3

Лаціо – Борусія Д – 3:1

Голи: Іммобіле, 6, Хіц, 23 (автогол), Акпа-Акпро, 76 – Холанд, 71

Група H

ПСЖ – Манчестер Юнайтед – 1:2

Голи: Марсьяль, 55 (автогол) – Бруну Фернандеш, 23 (пенальті), Рашфорд, 87

РБ Лейпциг – Істанбул Башакшехір – 2:0

Голи: Анхеліньо, 16, 20

Група E

Ренн – Краснодар – 1:1

Голи: Гірассі, 56 (пенальті) – Рамірес, 59

Челсі – Севілья – 0:0

Барселона у меншості розгромила Ференцварош – Харатін забив гол, Зубков організував пенальті

У Санкт-Петербурзі в першому таймі обидві команди діяли нервово та майже не загострювали ситуацію біля воріт опонента. Брюгге, в старті якого вийшов Едуард Соболь, відчайдушно оборонявся (три "гірчичники", як наслідок), а Зеніту бракувало фінального пасу. Та в другій половині "чорно-сині" повели в рахунку після затяжної атаки. Екс-форвард Зорі Денніс Бонавентуре видряпав м'яч на лінії поля і відкинув до центру штрафного, де Кетелар двічі не зміг пробити Ракицького на стрічці, але колишня зірка УПЛ таки добив "смугастого" в сітку з кількох метрів.

Пітерці додали в активності й зуміли відігратися вже за 10 хвилин. Це Деян Ловрен пішов вперед і наважився на постріл метрів із 30-ти – м'яч від стійки влучив у спину Ітану Хорвату та залетів у ворота. Здавалося, що матч завершиться нічиєю, але на третій доданій арбітром хвилині брюггинці вирвали перемогу: після класичної комбінації Вормер прострілив уздовж воріт, а Шарль де Кетелар спокійно підставив ногу – 1:2!

А в Римі місцевий Лаціо шокував гостей із Німеччини двома голами в перші 25 хвилин. Спочатку "орли" запресингували Дортмунд поблизу чужого штрафного, відібрали м'яч і Корреа вивів на ударну позицію Чіро Іммобіле – лідер Лаціо такі нагоди не марнує. А потім кіпер Борусії Марвін Хіц проґавив подачу з кутового на ближню стійку й незграбно пропустив у власні ворота. У другому таймі "джмелів" спробував повернути до гри Ерлінг Холанд. Юний норвежець на 71-й хвилині в один дотик потужним пострілом замкнув фланговий пас Рейни. Та вже за п'ять хвилин Жан-Даніель Акпа-Акпро з лінії воротарського переправив м'яч у сітку після розкішної комбінації Альберто та Іммобіле.

Центральний матч ігрового дня відбувся на Парк де Пренс. ПСЖ активніше розпочав поєдинок, але пропустив нелогічний м'яч від МЮ із одинадцятиметрового – Діалло завалив Марсьяля, а Бруну Фернандеш із другої спроби (перший удар Кейлор Навас із порушенням правил парирував) реалізував пенальті. Парижани посилили тиск ще в першому таймі, проте зуміли зрівняти рахунок аж після перерви. На 55-й хвилині Неймар подав кутовий із лівого флангу, другий поверх виграв форвард манкуніанців Антоні Марсьяль і... відправив м'яч у власні ворота – 1:1. Далі на полі почалися справжні гойдалки, а фортуна посміхнулася гостям. Під завісу поєдинку Маркус Рашфорд неподалік від штрафного отримав пас від Погба, просунувся вперед і більярдним ударом поцілив у нижній кут воріт Парижа!

У паралельному матчі РБ Лейпциг упевнено здолав Істанбул Башакшехір завдяки дублю Анхеліньо. Колишній конкурент Олександра Зінченка та Ко за місце на лівому фланзі оборони Ман Сіті оформив два голи ще в першому таймі. Іспанець спершу в стилі центрфорварда отримав м'яч у центрі штрафного, розвернувся і пробив повз голкіпера. А потім вчасно ввімкнувся до контратаки й після передачі Нкунку вискочив на побачення з Гюноком – це 2:0 й лідерство в квартеті для "биків".

Нарешті групу E спіткав нічийний синдром. У Ренні місцева команда бодай обмінялася голами з Краснодаром. Основні події розгорнулися на старті другої половини. Сехру Гірассі на 59-й із невеликими труднощами реалізував одинадцятиметровий, а вже за три хвилини Крістіан Рамірес подарував шедевр, пробивши у верхній кут з-за меж штрафного – 1:1, як наслідок. Натомість у Лондоні команди так і не спромоглися забити. І Челсі, і Севілья мали свої нагоди відкрити рахунок, але реалізувати моменти так і не змогли. Ця невдача (відносна) вкотре ставить запитання про готовність Френка Лемпарда до прогресу на чолі Челсі.

Ювентус переграв Динамо у матчі ЛЧ – Луческу блискавично знайшов ключ поразки, кат України оформив дубль