УКР РУС

Ліга чемпіонів: Атлетіко дублем Феліша дотиснув Зальцбург, Баварія ледве взяла Москву, Ман Сіті Зінченка розбив Марсель

27 жовтня 2020 Читать на русском

У вівторок стартував 2-й тур групового етапу Ліги чемпіонів. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів, груповий етап, 2-й тур

Група А

Локомотив Москва – Баварія – 1:2

Голи: Антон Міранчук, 70 – Горецка, 13, Кімміх, 79

Атлетіко – Зальцбург – 3:2

Голи: Льоренте, 29, Феліш, 52, 85 – Собослай, 40, Беріша, 47

Група C

Марсель – Манчестер Сіті – 0:3

Голи: Торрес, 18, Гюндоган, 76, Стерлінг, 81

Порту – Олімпіакос – 2:0

Голи: Віейра, 11, Олівейра, 85

Група D

Ліверпуль – Мітьюлланд – 2:0

Голи: Жота, 55, Салах, 90+3 (пенальті)

Шахтар вистраждав нічию проти Інтера – Трубін і поперечки врятували очко

У Москві Баварії вдалося забити швидкий м'яч у ворота місцевого Локо. На 13-й хвилині класна комбінація мюнхенців завершилася пасом у стилі кунгфу від Павара на лінію воротарського, звідки Леон Горецка головою пробив точно в сітку. Надалі власний контроль м'яча гості довго не могли конвертувати в забиті м'ячі. Як наслідок, гол оформили "залізничники". На 70-й Зе Луїш утік від суперників правим флангом і прострілив на Міранчука, а Антон ударом в один дотик пробив Нойєра – 1:1! Та радість москвичів була недовгою: вже за 9 хвилин Хаві Мартінес пасом знайшов перед штрафним майданчиком Локо Йозуа Кімміха, і лідер чемпіона Німеччини потужним пострілом з льоту метрів із 25-ти змусив капітулювати Гільєрме.

Ще веселіше розгорнулися події у другому двобої квартету. Атлетіко та Зальцбург обмінялися голами вже до перерви. Рахунок відкрили "матрацники" – Маркос Льоренте підхопив м'яч перед півколом штрафного й більярдним пострілом поцілив у дальній нижній кут. Австрійці відігралися після атаки віялом, у кінцівці якої Беріша прокинув далі на Собослая, а Домінік потужним ударом пробив Облака. А на старті другої половини "бики" взагалі повели в рахунку: після провалу правого флангу оборони мадридців пішов простріл на дальню стійку, яку замкнув Мергім Беріша. Довго радіти, однак, гостям не вдалося. Уже за 5 хвилин Жоау Феліш із кількох метрів проткнув м'яч у сітку після прориву Корреа. На 85-й хвилині португалець оформив дубль – після кутового гості "забули" про нападника, який спокійно прийняв передачу з флангу й розстріляв кіпера з кількох метрів – 3:2!

А в групі С Манчестер Сіті з Олександром Зінченком у складі (українець відіграв 68 хвилин) не мав проблем із Марселем. "Містяни" оформили перший гол на Велодромі після помилки оборони господарів – завдяки пресингу м'яч опинився в де Брюйне, а бельгієць вивів Феррана Торреса на порожні ворота. Ще два м'ячі гості забили під завісу поєдинку. Спочатку Ілкай Гюндоган вчасно відреагував на відскок від оборонця, а потім вкотре свій талант асистента підтвердив де Брюйне – Рахіму Стерлінгу після прострілу хавбека залишалося лише підставити ногу – 0:3.

Натомість у паралельному матчі Порту забив по м'ячу в кожному з таймі протистояння з Олімпіакосом. У першій половині "драконам" вдалося оформити швидкий гол: Фабіу Віейра зіграв на підбиранні після флангової атаки й спокійно поклав м'яч у лівий нижній кут. А на 85-й хвилині Марега ввірвався до штрафного майданчика й від лінії поля навісив на дальню стійку, де Сержіу Олівейра виграв другий поверх і переправив м'яч у сітку.

На Енфілді Ліверпуль напіврезервним складом довго не міг підібрати ключ до воріт Мітьюлланда. Голи "червоних" прийшли після перерви. На 55-й хвилині Діогу Жота завершив комбінацію за участі Шакірі та Александер-Арнольда. А в доданий арбітром час Мохамед Салах упевнено реалізував одинадцятиметровий, призначений за фол на ньому ж. Перемога мерсисайдців, однак, може виявитися пірровою – у середині першого тайму травми зазнав бразилець Фабінью, який вимушено грав центрбека через епідемію травм у команді Клоппа.

Роналду мріє про битву з Мессі, великі надії Зінченка, Шахтар не залишив Реалу права на помилку – вершки 2 туру ЛЧ