УКР РУС

Атлетіко завдяки пенальті врятувався від ганьби з Еспаньйолом, Сельта перемогла Атлетік, Леванте розгромив Гранаду

17 квітня 2022 Читать на русском

У неділю 32-й тур Ла Ліги продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 32-й тур

Гранада – Леванте – 1:4

Голи: Кольядо, 90+3 – Гомес, 17, Моралес, 56, Мальса, 77, Сольдадо, 90+5

Атлетіко – Еспаньйол – 2:1

Голи: Карраско, 52, 90+8 (пен.) – Де Томас, 74

Вилучення: Кондогбія, 72 (Атлетіко, друга жовта картка)

Атлетік – Сельта – 0:2

Голи: Аспас, 11, Бельтран, 37

Здичавілі одноклубники українців увісьмох лупцювали самотнього голкіпера – екс-тренер Луніна героїчно кинувся рятувати

Програму дня в Іспанії відкривала надзвичайно важлива зустріч – Гранада приймала Леванте. Господарі тримались всього в одному очку від зони вильоту, в той час як гості у випадку перемоги серйозно покращили б свої шанси на виживання. "Жаби" могли піднятись з останньої позиції й наблизитись до рятівної 17-ї сходинки на дистанцію в 4 залікових бали. Леванте тиждень тому ледве не розбив Барселону, а Гранада дала феєричний бій Севільї, тож всі очікували на круте протистояння.

Поєдинок дійсно виявився яскравим. Моментів виникало багато, але щастило тільки левантійцям. Вже на 17-й хвилині вони відкрили рахунок завдяки ефектному прориву Моралеса з пасом під удар в порожні ворота (його завдав Дані Гомес). На старті другого тайму Гранада привезла собі пенальті й залишилась у меншості (Морелес реалізував 11-метровий), а на 77-й Мальса добив господарів, завершивши контратаку з виходом 2-в-1 – 0:3. Андалусійці відквитали один гол у компенсований час завдяки класному удару Кольядо під ближню стійку, але вже на 90+5-й Сольдадо забив четвертий м'яч у ворота Гранади. Він же став останнім у зустрічі. Леванте святкує розгром!

Еспаньйол у поточному сезоні вирішив своє головне завдання – закріпитися у Ла Лізі після повернення у елітний дивізіон. Тож виїзний поєдинок проти Атлетіко для барселонців не мав якогось принципового значення. Натомість мадридці після успішної переможної серії поступились Мальорці у чемпіонаті і вилетіли з Ліги чемпіонів. Окрім того, їм у спину дихав Бетіс, який мав таку ж кількість очок і тако претендує на участь у найпрестижнішому єврокубку наступного сезону.

Еспаньйол протримався весь перший тайм, однак пропустив одразу по перерві. Карраско отримав м'яч на лівому фланзі, увійшов з ним у штрафний майданчик, обіграв захисника і влучно пробив у кут воріт. В середині другого тайму Кондогбія отримав другу жовту картку – м'яч влучив йому у руку – і залишив "матрацників" у меншості. Де Томас результативно реалізував штрафний – допоміг і Облак, від рук якого сфера вдарилась у стійку і залетіла у сітку. 1:1. На восьмій доданій до матчу хвилині арбітр призначив пенальті вже у ворота Еспаньйола – знову за гру рукою. Карраско з позначки оформив дубль і суддя одразу дав свисток.

Сельта приїхала у гості в Більбао на матч проти Атлетіка, намагаючись перервати 4-матчеву безвиграшну серію у Лі Лізі. Баски, однак, мали ще серйозніше завдання – у випадку перемогу вони б впритул наблизились до сьомого місця (тобто, до Ліги конференцій). Словом, нічия нікого не влаштовувала.

Атлетік завжди потужно виступає на Сан Мамесі, тож господарів можна було назвати фаворитами протистояння. Втім, цього разу баски провалились: вже на 11-й хвилині вони пропустили гол внаслідок затяжної атаки Сельти, у завершенні якої Аспас замкнув простріл Мендеса – 0:1! На 32-й же хвилині перевагу галісійців подвоїв Бельтран, якому вдався шедевральний постріл метрів з 30-ти. 0:2! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Вільяреал втримав перемогу над Хетафе, Осасуна здолала Валенсію, Райо Вальєкано не виграв у 13-му матчі Ла Ліги поспіль