УКР РУС

Крістал Пелас переграв Борнмут, Брайтон вирвав перемогу над Арсеналом, Лестер зіграв унічию з Уотфордом: 30-й тур АПЛ

20 червня 2020 Читать на русском

В рамках 30-го туру АПЛ сталося дві сенсації. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2019/20, 30-й тур

Уотфорд – Лестер Сіті – 1:1

Голи: Доусон, 90+3 – Чілвел, 90

Брайтон – Арсенал – 2:1

Голи: Данк, 75, Мопей, 90+5 – Пепе, 68

Борнмут – Крістал Пелас – 0:2

Голи: Мілівоєвіч, 12, Айю, 23

Ярмоленко повернувся на поле після травми – Вест Хем безвольно програв Вулверхемптону і може опуститися в зону вильоту

Ігровий день розпочав поєдинок Уотфорд – Лестер Сіті. Гості мали чудову нагоду відкрити рахунок вже на 16-й хвилині. Варді виконав чудовий індивідуальний прохід і пробив, але м'яч пролетів у лічених сантиметрах від правої стійки. Господарі огризнулись ударом Дукуре на 35-й, але голкіпер врятував команду, виконавши непоганий сейв. Більше перша половина зустрічі цікавих моментів глядачам не подарувала.

Другий тайм розпочався з надзвичайного сейву Шмейхеля. Сарр отримав точну передачу у межах штрафного майданчика і пробив головою у лівий кут воріт, але голкіпер у стрибку відбив м'яч. Забити гостям вдалось аж на 90-й хвилині. Чілвел отримав ювелірну довгу передачу і потужно вистрілив у праву дев'ятку – м'яч відбився від стійки і влучив у ворота. "Шершні" прагнули відігратись і одразу на 93-й їм це вдалось. Навіс у штрафний з кутового неймовірним ударом через себе замкнув Доусон, вирвавши нічию для своєї команди.

Тоттенхем не втримав перемогу над Манчестер Юнайтед – ефективне повернення Погба, VAR рятує Моурінью

Арсенал після побиття у Манчестері повинен був реабілітовуватись. В суперниках був скромний Брайтон, однак перший тайм поєдинку виявився рівним – з моментів було лише влучання Сака дальнім пострілом у поперечку та удари головою у виконанні Муя та Обамеянга метрів з восьми (голкіпери впорались). Ключовим епізодом стала травма Лєно – Бернд вийшов на перехоплення, Мопей трішки його підштовхнув, а Бернд невдало впав, сильно вигнувши коліно. Воротаря винесли на ношах, а замість нього вийшов Мартінес.

На старті другого тайму команди розмінялися ударами з меж штрафного у виконанні Мопея та Обамеянга, однак голкіпери парирували. Загалом же, другий тайм проходив рівно й сухо, тож гол Пепе з правого краю карного майданчика в дальню дев'ятку на 68-й хвилині виявився несподіванкою – втім, вже за сім хвилин Арсенал втратив перевагу в рахунку, пропустивши після подачі з кутового та удару Данка з метру. "Каноніри" пішли уперед, а Обамеянг кілька разів класно пробив по воротах, змусивши Раяна виконати класних сейвів, однак замість порятунку від нічиєї Арсенал пропустив контратаку в компенсований час – Мопей перекинув Мартінеса й приніс Брайтону перемогу!

Саутгемптон на виїзді розгромив Норвіч: 30-й тур АПЛ, п'ятниця

В останньому матчі дня Борнмут приймав Крістал Пелас. Аутсайдер турнірної таблиці пропустив вже на 12-й хвилині: Лука Мілівоєвіч розкішним ударом зі штрафного поцілив у ліву дев'ятку, знявши "павутину" з воріт Арона Ремсдейла.

Ще до середини тайму гості забили вдруге – Джордан Айю замкнув передачу Патріка ван Анхольта, запустивши круглого прямо під голкіпером. Другий тайм пройшов за шаленої переваги господарів, однак рахунок на табло так і не змінився.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ