УКР РУС

Лестер зіграв внічию з Крістал Пелас і залишився у зоні вильоту, Вулверхемптон здолав Борнмут, Фулхем знову не переміг

15 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках суботньої програми 11-го туру АПЛ було проведено три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 11-й тур

Лестер Сіті – Крістал Пелас – 0:0

Вулверхемптон – Ноттінгем Форест – 1:0

Гол: Невеш, 56 (пен)

Нереалізований пенальті: Джонсон, 79 (Ноттінгем Форест)

Фулхем – Борнмут – 2:2

Голи: Діоп, 22, Матровіч, 52 (пен) – Соланке, 2, Лерма, 29

Програму дня в Англії відкривав поєдинок на Кінг Пауер Стедіум, де Лестер приймав Крістал Пелас. "Лисиці" підходили до зустрічі в статусі останньої команди в турнірній таблиці, маючи за плечима всього одну перемогу при семи поразках, але і "орли" не вражали – вони йшли на 15-й сходинці у трьох очках від зони вильоту. В таких умовах нічия нікого не влаштовувала.

"Знаю найбільшу проблему для українських футболістів": Миколенко дав пораду землякам, які мріють про кар'єру в Європі

Підопічні Брендана Роджерса виглядали активніше за команду Патріка Вієйра, однак цікавих моментів було обмаль. Одразу пригадати можна тільки дальній постріл Езе над поперечкою воріт господарів, а також удари Барнса й Меддісона з лівого краю карного майданчика гостей – Гуайта парирував. Були ще якісь напівмоменти, але загальна гострота залишилась невисокою. Лестер награв на 0,86 очікуваних голів, а Крістал Пелас – на 0,45.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Лестерширці завдяки кращій різниці голів обійшли Ноттінгем і вийшли на 19-ту позицію, а лондонці піднялись на 13-ту.

Ноттінгем міг повернути "лисиць" на дно, але для цього необхідно було перервати 6-матчеву безвиграшну серію в АПЛ. В суперниках був Вулверхемптон, який приймав "форестерів" вдома і який теж тримався в трійці аутсайдерів з трьома поспіль поразками за плечима. Нічия тут теж нікого не влаштовувала.

Втім, як і очікувалось, у битві незабивних аутсайдерів все йшло саме до "мирової". Гра була рівною й практично не тішила моментами, але подарувала вболівальникам по пенальті в кожні ворота – без них їхній показник xG не дотягнув би й до одиниці. Вулверхемптон своїм шансом скористався, перервавши 370-хвилинну безгольову серію, а от Ноттінгем провалився – постріл Джонсона з позначки парирував Са.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу господарів. Ноттінгемці залишаються на дні, а от "вулвз" піднялись із зони вильоту на 17 позицію.

В паралельній зустрічі Фулхем приймав Борнмут. Обидва колективи після повернення в АПЛ прописались у середині таблиці, тримаючись на дистанції в одне очко один від одного, але у лондонців ситуація була трішки гіршою – вони мали за плечима дві поразки поспіль із 3+ пропущеними голами. На 2-й хвилині звітної зустрічі "коттеджери" пропустили знову внаслідок пострілу Соланке.

Підопічні Маркуса да Сілви відігрались рівно за 20 хвилин, але ще через сім пропустили вдруге. Відпочивати вони відправились за мінімальної переваги Борнмута, хоча в ігровому плані домінували господарі. По перерві ж матч став більш рівним.

Другий тайм міг би завершитись і без голів, якби Фулхем на заробив пенальті на 52-й хвилині – Мітровіч впевнено його реалізував. 2:2! Саме з цим рахунком поєдинок і добіг кінця.

Брентфорд обіграв Брайтон з переможним голом-шедевром – друга поразка Де Дзербі в АПЛ, екс-тренер Шахтаря поліз у бійку