УКР РУС

Вест Хем переміг Астон Віллу завдяки голу та асисту конкурента Ярмоленка, Лестер програв Фулхему перед матчем із Зорею

30 листопада 2020 Читать на русском

В рамках матчу 10-го туру між Лестером і Фулхемом перемогу несподівано святкував аутсайдер АПЛ, а Астон Вілла у виїзному поєдинку зазнала поразки від Вест Хема.

Чемпіонат Англії 2020/21, 10-й тур

Лестер Сіті – Фулхем – 1:2

Голи: Барнс, 86 – Лукман, 30, Кавалейру, 37 (пен)

Вест Хем – Астон Вілла – 2:1

Голи: Огбонна, 2 Боуен, 46 – Гріліш, 25

Нереалізований пенальті: Уоткінс, 74

Лестер в разі перемоги в поточному турі міг би піднятись на третю позицію, наздогнавши Тоттенхем і Ліверпуль на вершині турнірної таблиці АПЛ. Суперник здавався зручним – Фулхем йшов на 19-й позиції й виграв всього один матч при семи поразках. Втім, закидати капелюхами лондонців не вийшло: на 30-й хвилині Лукман реалізував вихід віч-на-віч зі Шмейхелем, а на 38-й Кавалейру реалізував пенальті – 0:2. Це був перший за вісім років виїзний матч Фулхема, в якому "дачники" відправились на перерву з перевагою в два голи.

Лестер отримав потрійне підсилення перед матчем зі Зорею у Лізі Європи

На другий тайм Брендан Роджерс випустив Барнса та Ундера, а потім додав і Іхеаначо. Ударне підсилення, однак, нічого не принесло Лестеру аж до 86-й хвилини, коли Барнсу вдалося розстріляти ворота з центру штрафного після скидки від Варді – 1:2. Втім, врятуватися від поразки "лисам" так і не вдалося. Лестер перед матчем із Зорею зазнав гучного фіаско, а Фулхем святкує першу за сім років і 15 матчів перемогу над командою з топ-4.

Програму туру закривав поєдинок між Вест Хемом і Астон Віллою. Андрій Ярмоленко залишився поза заявкою, а його конкурент – Джаррод Боуен – виконав гольову подачу з кутового на Огбонну вже на 110-й секунді зустрічі. Це найшвидший гол "молотобійців" в АПЛ з 2016-го року, а для Боуена це був ще й п'ятий асист з часу дебюту за клуб. Жоден інший гравець "хаммерс" не має такої кількості гольових передач за цей період.

Зінченко та Ярмоленко отримали прохідних суперників у третьому раунді Кубка Англії

На 25-й хвилині Гріліш дальнім ударом зрівняв рахунок (10-й гол Джека в АПЛ у цьому сезоні), однак на 28-й секунді другого тайму Боуен знову вивів Вест Хем уперед – він замкнув подачу свіжого Бенрама з лівого кута штрафного. Астон Вілла могла відновити статус-кво, але все запоров Уоткінс – на 74-й хвилині Оллі не реалізував пенальті, а у компенсований час його гол скасували через офсайд. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Вест Хема.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ