УКР РУС

Аталанта у меншості програла Сассуоло й залишилась поза зоною ЛЧ, Рома здолала Емполі та піднялась у топ-3 Серії А

4 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках суботньої програми 21-го туру Серії А провели декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 21-й тур

Кремонезе – Лечче – 0:2

Голи: Баскіротто, 58, Стрефецца, 69

Рома – Емполі – 2:0

Голи: Ібаньєс, 2, Абрахам, 6

Сассуоло – Аталанта – 1:0

Гол: Лор'єнте, 55

Вилучення: Меле, 28, Муріель, 90+6 (обидва – Аталанта)

Президенту Інтера загрожує ув'язнення – його вже викликали до суду

Кремонезе – Лечче. Команді з Кремони досі не вдається здобути дебютну перемогу після повернення в Серії А. Перший тайм завершився без голів, однак в середині другого Лечче відвантажив два м'ячі. Голами відзначились Стрефецца й Баскіротто. До речі, Баскіротто забив третій гол головою у поточному чемпіонаті.

Лише один захисник в топ-5 ліг Європи в сезоні 2022/23 забивав головою частіше (Духі з Уніона), а Федеріко встав у один ряд з Мілітао та Смоллінгом (у них теж по 3 голи головою). Крім того, він допоміг Лечче відірватись від зони вильоту на 10 очок. Фінальний свисток зафіксував перемогу Лечче з рахунком 0:2.

Рома впевнено перемогла Емполі. Господарі вийшли вперед вже на початку матчу – подачу з кутового від Дибали головою замкнув Ібаньєс. За 4 хвилини аргентинець вдруге навісив з кутового, ставши автором двох асистів – м'яч на своє ім'я записав Абрахам.

В середині тайму Таммі міг повторити комбінацію, але цього разу на його удар зреагував кіпер гостей. Ебуехі за мить до перерви мав скорочувати, але пробив над поперечиною. По перерві тосканці перехопили ініціативу, але забити так і не змогли. Перемога винесла Рому одразу на третю сходинку турнірної таблиці, однак матчі конкурентів ще попереду.

Сассуоло – Аталанта. Бергамаски у випадку перемоги могли піднятись аж на другу позицію, однак гості самі собі вистрілили в ногу на 28-й хвилині. Точніше, це зробив Меле, який отримав вилучення за підкат шипами в ногу супернику. "Богиня" і до цього суттєво поступалась в активності, а після все стало зовсім сумно – "нероверді" завершили матч з рахунком 18:6 за ударами. На 90+6-й пряму червону за неспортивну поведінку показали і Муріелю.

Перевага конвертувалась у прекрасний гол Лор'єнте на 55-й хвилині – Арман змістився на лівий кут штрафного й всадив м'яч під дальню стійку. 1:0! Він і вирішив долю протистояння. Сассуоло відсвяткував мінімальну перемогу й відірвався від зони вильоту на 10 очок, в той час як Аталанта впала аж на шосту сходинку в турнірній таблиці Серії А.

"Щоб перемагати – треба ненавидіти програвати": інтерв'ю Кака – про дилему Леау, особливість Златана і трабли Мілана