УКР РУС

Атлетіко в 11-й раз поспіль переміг Осасуну, курйозний автогол не допоміг Сельті переграти Алавес

29 вересня 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 7-му турі Ла Ліги 2023/24 було провели кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 7-й тур

Гранада – Бетіс – 1:1

Голи: Бойє, 67 – Діао, 51

Сельта – Алавес – 1:1

Голи: Марін, 35 (автогол) – Омородіон, 73

Вилучення: де ла Торре, 68 (Сельта)

Осасуна – Атлетіко – 0:2

Голи: Грізманн, 20, Рікельме, 81

Вилучення: Авіла, 85 – Мората, 85

Секс-скандал у Реалі: гравцям загрожує до 5 років в'язниці

Чергове андалусійське дербі – цього разу між Гранадою й Бетісом – сильнішого не визначило. Команди обмінялись голами в першій половині другого тайму, причому підопічних Мануеля Пеллегріні "поховав" той же гравець, який вивів команду вперед. Це зробив 18-річний Діао, який на 51-й хвилині став наймолодшим футболістом Бетіса в історії, якому вдалося відзначитись у дебютному матчі в Ла Лізі.

Його ж обрізка на 67-й хвилині запустила атаку, з якої господарі відігрались. На останніх секундах "сарацини" могли й перемогу виграти зусиллями Вайссмана, однак його постріл з лінії воротарського парирував голкіпер. Фінальний свисток зафіксував результативну нічию. Гранада досі йде без перемог, а Бетіс має в активі лише одну.

Аналогічний результат зафіксовано на Балаїдосі, де Сельта приймала Алавес. Галісійці вийшли вперед завдяки курйозному автоголу басків – Марін з центру поля віддав пас на голкіпера, однак не подивився на його позицію. М'яч влетів у ворота. Це було єдине влучання у площину воріт Алавеса за весь матч.

Гості зрівняли рахунок аж на 74-й хвилині, коли Сельта вже була у меншості. Це сталося внаслідок вривання Хаві Лопеса на лівий край штрафного з прострілом на Омородіона. 1:1! На більше команд не вистачило, тож матч завершився саме з цими цифрами на табло.

Атлетіко здобув феєричну перемогу над Осасуною, завдавши всього чотири удари по воротах – і забивши два голи! Рахунок було відкрито на 20-й хвилині, коли голкіпер памплонців парирував перед собою крос від Ліно, а Грізманн зіграв на добиванні з гострого кута. На 81-й же Рікельме з передачі Ліно вийшов віч-на-віч, перегравши Айтора. 0:2!

Осасуна завдала майже півтора десятки ударів і навіть забила гол, однак його не зарахували. Потім сталася штовханина, внаслідок якої вилучили Авілу та Морату, а в компенсований час Атлетіко міг і розгром влаштувати – у своєму 500-му матчі в топ-5 ліг Аспілікуета вирвався сам на сам, але не прошив кіпера. Зрештою, фінальний свисток зафіксував 11-ту поспіль поразку памплонців у матчах проти Атлетіко в Ла Лізі (9-ту без забитих голів).

Довбик залякує Реал, Циганков страждає, а Яремчук відразу в епіцентрі скандалу – як іспанські ЗМІ оцінили українців