УКР РУС

Кубок Німеччини: виліт Борусії Д, Герта пройшла Гамбург по пенальті, казка Саарбрюкена триває – усі учасники 1/4 фіналу

7 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

У середу, 6 грудня, зіграли 4 поєдинки 1/8 фіналу Кубка Німеччини 2023/24. Рахунки і огляд матчів читайте на "Футбол 24".

Кубок Німеччини, 1/8 фіналу

Байєр – Падерборн – 3:1

Голи: Боніфейс, 12, Паласіос, 28, Шик, 87 – Клаас, 83

Саарбрюкен – Айнтрахт Франкфурт – 2:0

Голи: Брюнкер, 64, Кербер, 78

Вилучення: Футкеу, 83 (Айнтрахт)

Герта – Гамбург – 3:3 (пен. 5:3)

Голи: Реєзе, 21, 90, Кенні, 120 – Ферай, 31, Бенеш, 43, Кенігсдорффер, 113

Штутгарт – Борусія Д – 2:0

Голи: Гірассі, 55, Вамангітука, 78

Кубок Німеччини: Кайзерслаутерн у чвертьфіналі вперше за десять років, джокер Фортуни оформив дубль за п'ять хвилин

Лідер Бундесліги – Байєр – приймав середняка другого дивізіону Падерборн. Команда Хабі Алонсо забила швидкий гол. Вже на 12-й хвилин Віктор Боніфейс більярдним ударом від стійки замкнув навіс з правого флангу. Ще до перерви все стало майже зрозуміло – Паласіос у дотик пробив поміж ніг захиснику і вразив дальній кут. Єдиний негатив для Байєра у першому таймі – травма Флоріана Вірца, якому на останніх секундах першого тайму наступили на ахілл. Продовжити гру хавбек "фармацевтів" не зміг. По перерві Падерборн ожив і скоротив відставання, але тут же Шик забив третій гол Леверкузена. 3:1 – Байєр крокує далі.

Третьоліговий Саарбюкен у попередньому раунді Кубка сенсаційно вибив Баварію, а зараз шокував ще одного представника елітного дивізіону – франкфуртський Айнтрахт. Все вирішили два голи у другому таймі. Рахунок відкрив Кай Брюнкер – нападник Саарбрюкена розібрався з захисником і в падінні пробив у ближній кут. Перевагу господарів подвоїв Кербер ударом з меж воротарського. Айнтрахт ще й у меншості догравав. 2:0 – сенсаційний Саарбрюкен вже у чвертьфіналі Кубка Німеччини!

В інших матчах середи сили були рівніші (принаймні, на папері). Єдиний поєдинком, де зустрічалися представники елітного дивізіону, стала гра Штутгарт – Борусія Дортмунд. Сильнішими виявилися шваби, які забили два майже однакові голи у другому таймі. Гірассі та Вамангітука влучними ударами у дальній кут пробили Кобеля. 2:0 – "джмелі" слідом за Баварією припинили боротьбу за Кубок Німеччини.

У битві представників Другої Бундесліги – Герти і Гамбурга – все вирішилося тільки в серії пенальті. Гамбург був близьким до перемоги ще в основний час, але берлінці зрівняли на 90-й. У додаткові 30 хвилин гості знову вийшли вперед, однак Герта знову врятувалася на останніх секундах. Гол на 120-й хвилині перевів гру в серію пенальті. У ній все вирішив єдиний сейв кіпера Герти. 5:3 – столична команда йде далі. Гамбург у вильоті винен сам.

Таким чином, у чвертьфіналі Кубка Німеччини 2023/24 зіграють Санкт-Паулі, Борусія М, Кайзерслаутерн, Фортуна Дюссельдорф, Саарбрюкен, Байєр, Штутгарт і Герта.

Шокували великий Мілан у прем'єрному Кубку чемпіонів і розбили Реал. Баварія – не перша жертва Саарбрюкена