УКР РУС

Кубок Англії: Арсенал в овертаймі здолав Ньюкасл, Манчестер Юнайтед переграв Уотфорд, ганебний виліт Вест Бромвіча

10 січня 2021 Читать на русском

На Туманному Альбіоні пройшли матчі 3-й раунду Кубка Англії. Звіт поєдинків читайте на "Футбол 24".

Англія, Кубок Англії, 3-й раунд

Евертон – Ротерхем – 2:1 (додатковий час)

Голи: Тосун, 9, Дукуре, 93 – Олосунде, 56

Бернлі – МК Донс – 1:1 (серія пенальті – 4:3)

Голи: Видра, 90+4 – Джером, 29

Блекпул – Вест Бромвіч – 2:2 (серія пенальті – 3:2)

Голи: Єйтс, 41, Медін, 66 – Аджаї, 52, М. Перейра, 80, (пен.)

Брістоль Роверс – Шеффілд Юнайтед – 2:3

Голи: Кілгур, 21, Емер, 62 – Дей, 6 (аг.), Берк, 59, Богл, 63

Квінз Парк Рейнджерс – Фулхем – 0:2 (додатковий час)

Голи: Рід, 104, Кебано, 105+3

Сток Сіті – Лестер – 0:4

Голи: Джастін, 34, Олбрайтон, 59, Айозе Перес, 79, Барнс, 81

Арсенал – Ньюкасл – 2:0 (додатковий час)

Голи: Сміт-Роу, 109, Обамеянг, 117

Манчестер Юнайтед – Уотфорд – 1:0

Гол: Мактомінай, 5

5-хвилинне шоу підопічних Клоппа у відеоогляді матчу Астон Вілла – Ліверпуль – 1:4

Перед кубковим двобоєм проти одного з аутсайдерів Чемпіоншипу Карло Анчелотті дав відпочити кільком провідним гравцям Евертона. Ця обставина, однак, не зробила Ротерхем автоматично фаворитом протистояння. Свій вищий клас напіврезервний склад "ірисок" вирішив довести зі стартових хвилин. Активний дебют мерсисайдців приніс плоди вже на 9-й хвилині: юний Ентоні Гордон розкішним пасом у розріз вивів на побачення з голкіпером Дженка Тосуна, а турецький форвард елегантно підсік м'яч над Блекменом.

Та здаватися на милість господарів не входило до планів "мельників". Ротерхем поступово вирівняв гру й навіть почав епізодично грати першим номером. Особливо натхненно попереду діяли флангові виконавці гостей – Крукс і Олосунде. Ще до перерви андердог почав переважати Евертон за гостротою, завдавши більше ударів у бік і площину воріт. А на старті другої половини Ротерхем взагалі забив. Це Меттью Олосунде після серії рикошетів отримав нагоду пробити з меж штрафного і залишив поза справами Ольсена – 1:1.

Надалі обидві команди проявили чимало ентузіазму, щоб уникнути овертайму, та рахунок на табло вперто не змінювався. "Іриски" навіть забили зусиллями того ж Тосуна, але VAR виявив мінімальний офсайд. За іронією долі, вирішальний м'яч забили вже в дебюті екстра-тайму. На 3-й хвилині додаткового часу Хамес вивів на ударну позицію Дукуре, і Абдулай з легкістю переграв Блекмена в ближньому бою. Далі йде Евертон.

Шеффілд Юнайтед здобув дуже рідкісну для себе перемогу в поточному сезоні. Матч розпочався із автогола гравця Бристоль Роверс Дея. Втім, перший тайм завершився внічию завдяки гола Кілгура. У другій половині команди обмінялись м'ячами Берка та Емера, а переможну крапку таки поставив Шеффілд, а точніше, Богл.

Лестер розкішно розібрав Сток Сіті. Рахунок у матчі відкрив захисник "лисів" Джастін, який змістився з флангу та поцілив у дальню дев'ятку. По перерві Олбрайтон подвоїв перевагу Лестера, а Айозе Перес та Барнс довели рахунок до розгромного.

Відео гола Джастіна:

Бернлі, Вест Бромвіч та Фулхем були змушені відіграти і овертайми зі своїми суперниками. "Котеджери" разом із КПР не змогли забити в основний час, проте у додатковий Рід та Кебано принесли перемогу Фулхему. А от Бернлі та Вест Бромвіч довели свої матчі зі МК Донс та Блекпулом відповідно до серії пенальті. Бернлі таки оформив путівку до наступного раунду, а от "дрозди" у післяматчевій лотереї виявився менш влучним за Блекпул.

Арсенал не без проблем обіграв Ньюкасл. Основна частина матчу пройшла без голів, однак в додатковий час "каноніри" взяли своє. На 109 хвилині після класної комбінації Сміт-Роу вийшов на ударну позицію та точним ударом від стійки пробив Дубравку, а Обамеянг після передачі Тірні поставив хрест на надіях Ньюкасла на наступну стадію.

Відео гола Сміт-Роу:

Завершав ігровий день Манчестер Юнайтед поєдинком із Уотфордом. Вже на 5 хвилині Мактомінай забив єдиний гол у матчі, замкнувши подачу з кутового у виконанні Теллеса. Класний момент, аби подвоїти перевагу мав Мата після шикарної передачі ван де Бека п'яткою, але іспанець пробив прямо у голкіпера. Уотфорд також мав свої шанси, проте був дуже неточним, а тому "червоні дияволи" крокують до наступного раунду.

Кубок Англії: Ліверпуль дав майстер-клас молодіжці Астон Вілли, Вулверхемптон йде далі завдяки ефектному удару Траоре