УКР РУС

Коваленко голом і асистом допоміг Спеції вирвати перемогу у Салернітани – феєричне повернення українця після травми

16 жовтня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу в рамках чергового туру чемпіонату Італії Салернітана на виїзді не втримала перемогу над Спецією. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Восьмий тур чемпіонату Італії у суботу відкривав поєдинок між аутсайдерами Серії А – Спецією та Салернітаною. У складі господарів з перших хвилин з'явився український півзахисник Віктор Коваленко, який пропустив тривалий час через травму.

Гол+асист Коваленка у відеоогляді матчу Спеція – Салернітана – 2:1

Спеція володіла ініціативою, однак трохи поступалась за ударами, що, в результаті, стало фатальним для неї. В середині тайму Сальседо Мора головою спрямував м'яч у ліву стійку, тоді як Сімі свій шанс не змарнував, вдало зігравши на добиванні низом.

По перерві "орлята" зрівняли. Приємно, що до цього гола долучився Коваленко. Українець розпочав атаку у центрі полі, відпасував на партнера, отримав м'яч у відповідь, протягнув сферу лівим флангом і прострілив під удар Давіду Стрелецу. Словацький форвард зльоту переправив м'яч у ворота, зачепивши поперечину. Перша результативна дія Віктора у Серії А.

Згодом українець забив і свій перший гол у чемпіонаті Італії: змістившись до кута штрафного майданчика він закрутив м'яч у дальній кут воріт, ставши одним з претендентів на автора гола туру.

Перемога дозволила Спеції покинути передостанню сходинку турнірної таблиці – набравши 7 очок команда українця піднялась одразу на 15-ий щабель.

Іспит для Роналду та Лєвандовскі, "кризове дербі" Барселони, пекельний виїзд Моурінью: топ-матчі євровікенду