УКР РУС

Колос – Зоря: анонс матчу УПЛ

11 липня 2020 Читать на русском

Колос в рамках 30-го туру чемпіонату України приймає Зорю. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Про турнірні завдання Колоса в поєдинку із Зорею говорити немає сенсу – команда просто готується до плей-офф за кваліфікацію Ліги Європи. Для Зорі ж сьогоднішній поєдинок, як і всі наступні, критично важливий, адже після осічки з Олександрією луганці не тільки втратили шанс обійти Динамо в таблиці, а й залишились на четвертій позиції. Попереду будуть матчі з прямими конкурентами, але до них важливо не втрачати очок.

В Україні з'явиться нова луганська Зоря – ЗМІ сватають у керівництво людей з Динамо

Колос ніби і не проти допомогти лідерам розібратися, кому виходити в Лігу чемпіонів. У першій шістці ковалівці програли всі матчі, крім поєдинку з Олександрією, де вдалося здобути перемогу – втім, у наступному ж турі Десна знищила команду Руслана Костишина, забивши п'ять голів. Дебютанти УПЛ пропускали і з дальніх дистанцій, і сухими листами, і загалом сильно програвали у швидкості. Втім, не варто недооцінювати цей колектив – у жодному з програних матчів він не був безпорадним, а з грандами Колос взагалі виглядав сильніше. Із Зорею ковалівці навіть у меншості грали гостріше, але з реалізацією у них шалені проблеми.

Колос не намагається займатися тим, чого не вміє. Команда не пресингує інтенсивно, не володіє м'ячем, але швидко контратакує, постійно летить уперед, нечасто, але вдало обігрує на дриблінгу й має зіграний склад з хорошою взаємозамінністю виконавців. Це такий собі санітар лісу, який прибиває хворих і нестабільних. Поки що його жертвою стала Олександрія, але Зоря явно перебуває у "червоній" зоні.

Луганці після програшу Олександрії влаштували скандал на всю країну, звинувативши суддівський корпус в упередженості й опублікувавши на офіційному сайті всі несправедливі, на думку клубу, рішення арбітрів у матчах Зорі. Це все весело, але з Олександрією "чорно-білі" й самі отримали такий собі пенальті, та і в моменті з Абу Ханною і Шасталом всі забувають про ахілл, який Дмитру ледь не відірвав німець.

В будь-якому разі, клуб не забажав розказувати про шалені проблеми з позиційним наступом при володінні м'ячем – команда вміє інтенсивно пресингувати, відкриватися між лініями та вилітати у стрімкі контратаки, але розкрити напівмертвий автобус не може й при 70% володіння м'ячем, мляво катаючи його на межі другої та третьої зон. Можливо, саме звідси й ростуть такі нерви, адже Колос також віддасть територію, а календар у луганців зараз дуже важкий. Зоря страшно нервує – на тлі тієї ж Десни істерика відчувається особливо яскраво. Це може вийти боком.

Зоря закликала УПЛ призначати на свої матчі іноземних суддів

Кадрова ситуація

Хавбек ковалівців Денис Костишин зробив нову зачіску, але похизуватися нею на полі не зможе – у сина великого батька дискваліфікація. Крім того, в лазареті залишається голкіпер Антон Яшков, а учать хавбека Олега Ільїна під питанням – попередній тур він пропускав через травму, а на фото з останніх тренувань його немає. Натомість, після пошкодження до загальної групи повернувся Павло Оріховський.

Зорі точно не допоможе дискваліфікований Євген Чеберко. Також під сумнівом перебуває участь у матчі Віталія Вернидуба, адже в попередньому турі він отримав невеличке пошкодження. Вірогідно, знову встане у ворота молодий Дмитро Мацапура, адже інші голкіпери травмовані або під питанням.

Орієнтовні склади на матч Колос – Зоря

Колос: Волинець – Єфремов, Петров, Гавриш, Ємець – Мілько, Богданов – Смирний, Морозко, Кожушко – Лисенко

Зоря: Мацапура – Тимчик, Абу Ханна, Вернидуб, Михайліченко – Іванісеня – Хомченовський, Юрченко, Лєднєв – Громов, Кабаєв

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Колос, звісно ж, дасть бій і змусить Зорю нервувати, але поєдинок з Десною показав, що цього недостатньо. Проти вмотивованого претендента на зону ЛЧ ковалівці просто не витримують темп – і хоча у Зорі є проблеми з позиційним наступом, у втрату очок повірити важко. Луганці занадто вмотивовані. Свої очки вони втратять пізніше.

"Шева був ще зовсім молодим, а Фоменко нагадував Лобановського": він забив перший гол Динамо у чемпіонатах України