УКР РУС

Коломойський залишиться в СІЗО – суд частково задовольнив клопотання олігарха, Циганик знову не допоміг

16 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Український бізнесмен Ігор Коломойський залишиться в СІЗО. Апеляційний суд Києва 16 листопада оголосив запобіжний захід колишньому власнику Дніпра.

Апеляційний суд Києва частково змінив запобіжний захід Ігорю Коломойському. Бізнесмен залишиться під вартою до 2 грудня, а не до 2 січня 2024 року. Суд також зменшив розмір застави з 3 млрд 891 млн грн до 3 млрд 712 тисяч грн. Адвокат Ігоря Коломойського зазначив, що сума застави є неосяжною для нього. Захисники 60-річного олігарха вкотре наголосили, що їхній клієнт має проблеми зі здоров'ям. Про це повідомляє Суспільне.

Суд заарештував активи Коломойського у 12 компаніях – серед них ФК Дніпро

Перед суддями виступили кілька осіб, щоб допомогти Коломойському вийти з СІЗО. Серед них був і журналіст Ігор Циганик.

"Я знайомий з Ігорем Валерійовичем з 2004 року. Знаю дуже добре його сім'ю, його родину, його відповідальність перед родиною, відповідальність перед країною, особливо у 2014 році, коли він дуже сильно допоміг нам.

Я маю всі його контакти, знаю, де він живе, маю його мобільний телефон. Готовий забезпечити його появу в суді при першій вимозі. Я зрозумів, що він буде співпрацювати зі слідством", – сказав на суді журналіст.

Як і у вересні, суд не взяв до уваги аргументи Циганика та адвокатів. Колишній власник Дніпра залишиться під вартою.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2013-2014 роках Ігор Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд гривень, створивши злочинне угруповання, яке складалося з працівників Приватбанку, засновником та акціонером якого він був. Олігарх перераховував кошти на рахунки кількох компаній, серед яких був і ФК Дніпро. Окрім цього, Коломойському інкримінують шахрайство (стаття 190) та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (стаття 209).

Україна переможно почала відбір Євро-2024 – форвард Динамо і вінгер Сандерленда принесли важкі 3 очки з господарями