УКР РУС

Баварія впевнено перемогла Байєр, РБ Лейпциг програв Кельну, Армінія відправила Шальке в другу Бундеслігу

20 квітня 2021 Читать на русском

В рамках 30-го туру Бундесліги провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2020/21, 30-й тур

Кельн – РБ Лейпциг – 2:1

Голи: Хектор, 46, 60 – Айдара, 59

Айнтрахт – Аугсбург – 2:0

Голи: Хінтереггер, 37, Сілва, 58

Нереалізований пенальті: Фіннбогасон, 73 (Аугсбург)

Армінія – Шальке – 1:0

Голи: Клос, 50

Нереалізований пенальті: Клос, 80 (Армінія)

Вилучення: Тіаві, 71 (Шальке)

Баварія – Байєр – 2:0

Голи: Шупо-Мотінг, 7, Кімміх, 17

Кельн у рідних стінах приймав РБ Лейпциг. В разі перемоги "цапи" наздогнали б у таблиці Герту (команду в зоні плей-офф за Бундесліги), наблизившись до рятівної сімнадцятої сходинки на дистанцію в одне очко. Втім, у першому таймі господарям дещо пощастило – за ударами "ротен буллен" вели з рахунком 13:3, однак жодного голу забити так і не вдалося.

"Я не воюватиму з роботодавцем": Нагельсманн уник прямої відповіді щодо переходу в Баварію

Вже за 55-й секунд по перерві Кельн був винагороджений за терпіння: Яннес Хорн прорвався лівим флангом і виконав подачу на дальню стійку, а капітан "цапів" замкнув головою, принизивши Упамекано – 0:1! РБ Лейпциг відігрався на 59-й хвилині внаслідок класного удару Айдара з-за меж штрафного, однак вже на 60-й господарі відновили свою перевагу – і знову забив Хектор! Цього разу Йонас обігрався з Дудою, вийшов на лінію карного майданчика й пробив у правий кут. 2:1! Цей гол виявився переможним.

Армінія мала відрив від зони вильоту всього у одне очко, тож у матчі проти Шальке білефельдцям бажано було перемагати. Гельзенкірхенці ж в разі поразки офіційно вирушали в Другу Бундеслігу за чотири тури до кінця сезону – цей виліт став би найшвидшим в історії "кобальтових".

У першому таймі футболісти обійшлися без голів, однак за п'ять хвилин по перерві дальній удар Клоса приголомшив "кнаппен" – Армінія відкрила рахунок! Гостям необхідно було йти вперед, але у них все пішло так, як йшло протягом усього сезону. Замість забивання голів команда залишилась у меншості через фол Тіаві на 71-й хвилині, а на 80-й Шальке ще й отримав пенальті у власні ворота. Клос не зміг переграти Ферманна з "позначки", однак навіть це не придало сил гостям. Фінальний свисток зафіксував мінімальну поразку "кобальтових" і перший з 1988 року виліт гельзенкірхенців з еліти.

Айнтрахт продовжує вести боротьбу за Лігу чемпіонів. "Орли" перед домашнім поєдинком з Аугсбургом йшли четвертими, випереджаючи Борусію Д лишень на чотири залікових бали – таким чином, осічка для франкфуртців була неприпустимою. Перемога ж підняла б команду аж на третє місце.

Господарі впевнено вели зустріч. Наприкінці першого тайму австрійський збірник Хінтереггер вивів Айнтрахт уперед, замкнувши навіс Камади з правого флангу, а за 12 хвилин по перерві перевагу подвоїв Сілва – Андре пробив головою після подачі від Костіча. 2:0! Аугсбург, однак, міг відродити інтригу з пенальті, призначеного на 73-й хвилині – втім, удар Фіннбогасона з "позначки" пройшов над поперечиною! Після цього команди розмінялись ще кількома моментами, але рахунок так і не змінився. Айнтрахт виходить на третє місце.

Баварія після поразки РБ Лейпциг могла відірватись від другого місця на десять очок, а перемога в наступному турі дозволила б мюнхенцям відсвяткувати дострокове чемпіонство. Втім, для початку необхідно було переграти у рідних стінах міцний Байєр.

Підопічні Хансі Фліка не стали тягнути зі створенням комфортної переваги. Вже на 7-й хвилині Шупо-Мотінг вивів господарів уперед, зігравши на добиванні після пострілу Мюллера, а ще за шість хвилин Кімміх потужним ударом з відскоку забив другий гол у ворота Леверкузена – 2:0! На жаль, ці голи виявились останніми у зустрічі, хоча моментів було достатньо.

Маліновський проти Фонсеки з останнім шансом, мадридське "пекло" для Барси і битва за Лігу чемпіонів – топ-матчі мідвіку