УКР РУС

Атлетіко розбив Бетіс та піднявся у зону ЛЧ, Реал Сосьєдад розписав нічию з Атлетіком у баскському дербі

31 жовтня 2021 Читать на русском

Відбулись недільні поєдинки в рамках поєдинку 12-го туру Ла Ліги. Звіт про матчі читайте на Футбол 24.

Чемпіонат Іспанії 2021/21, 12-й тур

Кадіс – Мальорка – 1:1

Голи: Негредо, 90+4 (пен) – Баба, 29

Вилучення: Седлар, 87 (Мальорка)

Атлетіко – Бетіс – 3:0

Голи: Карраско, 27, Песселья, 63, (аг), Феліш, 80

Хетафе – Еспаньйол – 2:1

Голи: Унал, 31, 56 – Серхі Гомес, 38

Реал Сосьєдад – Атлетік – 1:1

Голи: Ісак, 58 (пен) – Муніаїн, 90+1

Вилучення: Мартінес, 84 (Атлетік)

Кадіс у рідних стінах приймав Мальорку, намагаючись перервати 6-матчеву безвиграшну серію й здобути другу перемогу в сезоні. У гостей справи теж йшли не найкращим чином (2 нічиї й поразка у 3-х останніх турах Ла Ліги), тож нічия нікого не влаштовувала. В першому таймі агресивніше почали балеарці, які на 22-й хвилині влучили у поперечку, а на 29-й відкрили рахунок зусиллями Ідрісси Баби.

Мілованов голом врятував хіхонський Спортінг від поразки – українець став найкращим у складі своєї команди

Кадіс відповів кількома небезпечними моментами, але до перерви відігратись так і не зумів. В другому ж таймі Мальорка почала вести гру – Кан Ін Лі пробивав у поперечку, а кілька ударів парирував голкіпер. Втім, на 87-й хвилині гості залишились у меншості, а у компенсований час "жовта субмарина" знайшла в собі сили, щоб заробити пенальті. Його реалізував Негредо, встановивши остаточний рахунок зустрічі. 1:1!

Атлетіко вдома без особливих труднощів переміг Бетіс. Матч на Ванда Метрополітано проходив під сильною зливою, що значно вплинуло на хід поєдинку. Трохи більшою ініціативою володіли "матрацники" та вийшли вперед на 27 хвилині – Карраско хитнув захисника у штрафному та потужно пробив у ближню дев'ятку. До перерви бельгієць міг створити справжній шедевр – він обіграв чотирьох суперників на маленькому клаптику поля, проте його простріл все ж заблокували.

Курйозний автогол у відеоогляді матчу Атлетіко – Бетіс – 3:0

По перерві Атлетіко добив суперника. Спочатку Песселья зрізав м'яч у власні ворота після подачі кутового. А поставив крапку в зустрічі Феліш, який замінив Суареса. Португалець втік від захисників після класного пасу Карраско та пробив поміж ніг воротарю (м'яч зарахували після перегляду VAR). 3:0 – і Атлетіко обігнав Бетіс, піднявшись в зону Ліги чемпіонів.

Хетафе мінімально переміг Еспаньйол. У першій половині команди обмінялись голами. Унал на 31-й хвилині забив справжній шедевр, нагадавши Роналдінью: турок прийняв м'яч через себе у штрафному та пробив через себе, перекинувши голкіпера. Втім, до перерви Серхі Гомес відіграв відставання. Але Унал став головним героєм зустрічі – нападник пробив повз воротаря після передачі Поведи та приніс перемогу Хетафе.

Реал Сосьєдад після перемог Реала та Севільї опустився на третю позицію, тож у домашньому дербі проти Атлетіка "чурі-урдін" мали вигравати за будь-яких умов. Щоправда, "леви" останнім часом набрали хороший хід – настільки хороший, що звитяга у Сан-Себастьяні наблизила б їх до зони ЛЧ на відстань двох залікових балів. Словом, можна було очікувати на яскравий поєдинок, адже нічия нікого не влаштовувала.

Втім, у першому таймі було тільки три цікавих епізоди. Гості вже на 2-й хвилині вимагали пенальті (його так і не призначили), а господарі занесли до свого активу два класних удари Ісака з меж штрафного. Сімон парирував їх. Атлетік відповів непоганим пострілом Рауля Гарсії на початку другого тайму, але тепер вже Реміро виконав сейв. От, власне, і вся гострота в перші 55 хвилин.

На 56-же Сосьєдад несподівано заробив пенальті, який реалізував все той же Ісак. 1:0! Цей рахунок тримався до кінця основного часу, причому яскравих моментів в останні півгодини практично не виникало – згадати можно було тільки крутий удар Беренгера, який парирував Реміро. На 84-й хвилині Атлетік ще й у меншості залишився. Здавалося, що "королівський клуб" вже не відпустить свою перемогу – втім, на 1-й компенсованій хвилини "леви" заробили штрафний, з якого Муніаїн пробив точно в ближню дев'ятку. Реміро при спробі вибити м'яч кулаками підрізав його у власні ворота. 1:1!

Фінальний свисток зафіксував нічию. Сосьєдад повернувся на вершину Ла Ліги, однак відрив від конкурентів тепер становить всього 1 очко. Причому у Реала, Севільї та Атлетіко є матч у запасі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ