УКР РУС

Інтер за тайм розбив Салернітану і відірвався від Ювентуса на 10 очок – Лаутаро увійшов в історію клубуbomb

16 лютого 23:52 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Інтер і Салернітана зіграли 16 лютого в 25-му турі Серії А (4:0). Рахунок і огляд матчу чемпіонату Італії читайте на "Футбол 24".

Фаворит гри був очевидний. Лідер чемпіонату приймав останню команду турнірної таблиці, яка впродовж поточного сезону вже вдруге змінила головного тренера. Замість Філіппо Індзагі рятувати Салернітану покликали Фабіо Ліверані, якому відверто не позаздриш. Мало того, що команда востаннє вигравала ще 30 грудня, відставала від рятівної зони аж на 7 очок, так ще й дебютувати довелося проти головного фаворита чемпіонських перегонів. Шкода, що Піппо Індзагі звільнили до матчу з Інтером – на Джузеппе Меацца була б тренерська дуель знаменитих братів.

У Інтера з результатами повний порядок. Команда Сімоне Індзагі виграла всі 7 поєдинків у 2024 році. "Нерадзуррі" очолюють турнірну таблицю, випереджаючи Ювентус на 7 очок з матчем у запасі. У вівторок Інтер зіграє домашній поєдинок 1/8 ЛЧ проти мадридського Атлетіко – очікувалося, що через це Сімоне Індзагі дасть відпочити кільком лідерам. Втім, з основних футболістів у запасі опинився тільки Дімарко.

Італійські клуби не підтримали скорочення Серії А – "за" проголосували тільки 4 гранди

Вже на другій хвилині Інтер ледь не забив. Після подачі кутового Очоа відбив удар Бастоні, а Тюрам, який був першим на добиванні, з метра влучив у стійку. Невдовзі Барелла вийшов сам на сам з Очоа, але мексиканський кіпер фантастичним чином перевів м'яч у поперечину. Ще один сейв Очоа – цього разу після удару де Врея. План Сімоне Індзагі на швидкий гол був зрозумілим, але воротар Салернітани творив дива.

Проте й Очоа був безсилим на 17-й хвилині. Карлос Августо продерся лівим флангом і прострілив у центр штрафного. Туди набіг Маркус Тюрам і ударом у дотик прошив кіпера, відкривши рахунок. 1:0 – швидкий гол таки стався. Підопічні Індзагі відчули "запах крові". У наступній атаці Інтер подвоїв перевагу. Лаутаро Мартінес з лінії штрафного потужно пробив у дальній кут. Двадцятий гол аргентинця у поточному чемпіонаті Італії – Лаутаро зміцнив свою позицію в рейтингу бомбардирів Серії А.

Капітан Інтера став лише третім гравцем в історії клубу (і першим за більш ніж 70 років), який забив 20+ голів у чемпіонаті впродовж трьох сезонів поспіль.

Жером Боатенг не витримав такого темпу суперника і залишив поле вже на 24-й хвилині. А до перерви "нерадзуррі" довели рахунок до розгрому. Очоа не втримав м'яч у руках після рикошету, а Дюмфріс був першим на добиванні. 3:0 – Інтер все вирішив за неповний тайм.

По перерві підопічні Індзагі прогнозовано перейшли в економ-режим. Ближче до кінця гри наставник "нерадзуррі" дозволив дебютувати канадійцю Тейджону Б'юкенену, який прийшов взимку із Брюгге. Інтер мав ще моменти, за матч подав 18 кутових, але забив лише на 90-й хвилині. Автором гола став Арнаутовіч. Салернітана так і не завдала жодного удару в площину воріт Зоммера. Дебют Ліверані вийшов провальним.

4:0 – Інтер набрав 63 очки, продовжив переможну серію і відірвався від Ювентуса на 10 балів, зробивши вагому заявку на Скудетто. Салернітана з 13-ма пунктами залишилася останньою з суттєвим відставанням від рятівної зони.

Рома двічі принижувала Лозі, який володів унікальним талантом – заради команди просив милостиню і забивав із травмою