УКР РУС

Інтер відпустив Бенфіку, але вийшов у півфінал ЛЧ вперше за 13 років – гол та асист Лаутаро дарують два дербі з Міланом

19 квітня 2023 Читать на русском

Інтер приймав Бенфіку (3:3) в матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ 2022/23. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Інтер був фаворитом у битві кризових команд – домашні 0:2 вимагали подвигу від Бенфіки

Поєдинок Інтер – Бенфіка стартував о 22:00 за київським часом на стадіоні Джузеппе Меацца у Мілані. Перша гра у Лісабоні завершилася перемогою "нерадзуррі" з рахунком 2:0 (забивали Барелла і Лукаку). Переможець двоматчевого протистояння у півфіналі Ліги чемпіонів виходив на Мілан, який вибив Наполі – без п'яти хвилин чемпіона Італії.

Обидві команди переживають важкий період. Бенфіка восени стала однією з головних сенсацій Ліги чемпіонів, випередивши ПСЖ і Ювентус, але у вирішальний момент сезону почала здавати. Ще буквально 2 тижні тому "орли" лідирували у чемпіонаті Португалії з відривом у 10 очок, але після поразок від Порту та Шавеша гандикап перед "драконами" скоротився до 4-х пунктів за 6 турів до фінішу. З урахуванням гри проти Інтера в Лісабоні команда Рогера Шмідта програла три матчі поспіль.

У Інтера в Серії А справи куди гірші. Команда Сімоне Індзагі востаннє вигравала у чемпіонаті ще 5 березня. Ба більше, у 5-ти останніх турах "нерадзуррі" взагалі набрали лише одне очко і випали з зони Ліги чемпіонів, пропустивши вперед Рому і Мілан. У останніх трьох матчах Серії А "змії" ще й не забивали – це трапилося вперше в історії клубу. Попри це, Інтер після виїзних 2:0 був явним фаворитом на вихід у півфінал. Навіть без травмованих де Врея і Шкріняра (перший, щоправда, таки потрапив у запас).

Інтер – Бенфіка: онлайн-трансляція матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Швидкий гол та ідеальний початок для господарів

Стартового штурму від Бенфіки, якій потрібно було забивати, не вийшло. Перший момент був за Інтером. Лаутаро класно уникнув підкату суперника, розігнав атаку, а от із пасом на Дімарко не склалося – засильно. Віддай аргентинець точніше, то вивів би партнера віч-на-віч із кіпером. Інтер дозволяв "орлам" тримати м'яч у другій третині поля, але не більше. Моментів біля воріт Онана у дебюті гри не було.

А Інтер свій другий шанс реалізував. На 14-й хвилині господарі організували гольову атаку. Джеко виграв повітря, скинув на Бареллу, той уникнув підкату, обігрався з Лаутаро, прибрав захисника і лівою класно пробив у дальній верхній кут. 1:0 – ідеальний початок для команди Індзагі. Бенфіці для екстра-тайму потрібно було забивати вже тричі.

Пропущений гол негативно вплинув на і так невиразну команду Шмідта. Влаходімос ледь не "привіз" другий гол, випустивши м'яч із рук у своєму штрафному. Обійшлося. А от біля воріт Інтера, як і раніше, не було зовсім нічого. Господарі повністю контролювали ситуацію на полі Джузеппе Меацца. Єдине, що створила Бенфіка у перші півгодини – непоганий удар Грімальдо зі штрафного. Онана у стрибку забрав м'яч.

Інтер зарано розслабився – покарання прийшло миттєво

Поступово гості оговталися. Біля воріт Онана стало цікавіше. Щоправда, спершу забили господарі. На 33-й хвилині Лаутаро головою спрямував м'яч у сітку, однак одразу пролунав свисток – чемпіон світу відверто відштовхнув суперника.

А ще за 5 хвилин Бенфіка відігралася. Фредрік Аурснес головою з кількох метрів замкнув подачу Рафи Сілви з правого флангу. Андре Онана був безсилий. По суті, нізвідки прийшов цей гол – гравці Інтера подумки, схоже, вже пішли в роздягальню, за що одразу поплатилися. Перший пропущений м'яч команди Індзагі у плей-офф Ліги чемпіонів. Йшла 38 хвилина. Була підозра на офсайд у Рафи Сілви, але повтор показав, що все було чисто.

У підсумку, 1:1 після першого тайму з невеликою кількістю моментів. Шанси у гостей ще залишалися – Аурснес забив надважливий гол, реалізувавши єдиний гострий момент лісабонців.

Крок відчаю Шмідта і гол Інтера – екс-зірка Шахтаря не допоміг, Дімарко зробив гол для Лаутаро

На другий тайм Рогер Шмідт пішов ва-банк. Замість правого захисника Жілберто вийшов Давід Нерес, який через повномасштабну агресію Росії так і не зіграв за Шахтар в офіційних матчах. Бенфіка почала другий тайм куди активніше, ніж першу половину гри. Інтер помітно нервував, але стартовий настик витримав. А ближче до середини тайму відвів гру від своїх воріт і створив момент – Джеко не влучив після навісу Бастоні. Стартовий натиск "орлів" поступово зійшов нанівець – команди Шмідта вистачило на хвилин 10 другого тайму.

Інтер натомість зняв всі питання. На 65-й хвилині Дімарко відкрився під пас Мхітаряна, розкішно прострілив у воротарський, де Лаутаро залишалося занести м'яч у сітку. Аргентинець нарешті перерва свою безгольову серію, яка тривала з 5 березня (10 матчів). 2:1 – фактично, все стало зрозуміло. Лаутаро міг організувати і третій гол, проте невдало віддав на Джеко при виході два в одного.

Камбек Бенфіки, який ні на що не вплинув – дербі делла Мадонніна у півфіналі ЛЧ

Сімоне Індзагі провів потрійну заміну, яка одразу дала результат. На 78-й хвилині Хоакін Корреа, який замінив Лаутаро, отримав пас від Дімарко, хитнув Отаменді і від стієчки поклав у дальній кут. 3:1 – це була крапка. Нерес міг скоротити відставання Бенфіки, але влучив у стійку.

Втім, міні-драма таки сталася – Інтер знову зарано розслабився. Спершу забив Антоніу Сілва після навісу Грімальдо зі штрафного, а на останніх секундах "орли" заштовхали третій м'яч (забив Муса), який вже ні на що не вплинув. Видовищні 3:3 на Джузеппе Меацца.

Інтер вперше з сезону 2009/10 вийшов у півфінал ЛЧ. Тоді під керівництвом Жозе Моурінью "нерадзуррі" виграли Лігу чемпіонів. Щоб повторити те досягнення, підопічним Сімоне Індзагі для початку потрібно пройти Мілан – саме "россонері" стануть їхніми суперниками у півфіналі.

Манчестер Сіті вийшов у півфінал ЛЧ, розписавши нічию з Баварією – парад дотепних помилок Упамекано "поховав" Мюнхен