УКР РУС

Вальядолід несподівано переміг Атлетік, Реал Сосьєдад у меншості здолав резерв Гранади і очолив турнірну таблицю Ла Ліги

8 листопада 2020 Читать на русском

У неділю в рамках 9-го туру іспанської Прімери відбулось кілька поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 9-й тур

Хетафе – Вільяреал – 1:3

Голи: Арамбаррі, 16 – Алькасер, 11, Трігерос, 17, Морено, 62

Реал Сосьєдад – Гранада – 2:0

Голи: Монреаль, 22, Оярсабаль, 26 (пен.)

Нереалізовані пенальті: Хосе, 54 (Реал Сосьєдад), Мачіс, 90+5 (Гранада)

Вальядолід – Атлетік – 2:1

Голи: Орельяна, 19 (пен.), Андре, 48 – Вільямс, 86 (пен.)

Леванте – Алавес – 1:1

Голи: Моралес, 51 – Перес, 4

Фаті вибув до кінця року – за найгіршого сценарію він пропустить близько 6 місяців

Недільну ігрову програму іспанської Прімери розпочинав поєдинок Хетафе – Вільяреал. Гості відкрили рахунок на 11-й хвилині завдяки голу Алькасера. На 16-й Арамбаррі дальнім ударом під поперечину зрівняв. Лише хвилина знадобилась "жовтій субмарині" щоб знову вийти уперед – цього разу відзначився Трігерос. У другому таймі Алькасер у штрафному майданчику віддав передачу під удар Морено, який з вбивчої відстані прошив голкіпера і закріпив перевагу. Цей гол став останнім у матчі і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Вільяреала – 1:3.

Гранада виходила на цей поєдинок без особливих надій. Спалах коронавірусу викосив половину команди, а спроба перенести матч закінчилась невдачею. Як наслідок, на поле вийшов напіврезервний склад, який, однак, протримався до середини тайму – поки Начо Монреаль після навісу з кутового не скористався помилкою захисників і не відкрив рахунок. Не пройшло і п'яти хвилин, як господарі забили вдруге: Оярсабаль з панельті покарав суперника за грубу гру у власному штрафному майданчику. По перерві господарі отримали право на ще один одинадцятиметровий, однак Вілліан Хосе не зміг переграти кіпера Гранади. Під кінець матчу "біло-голубі" залишились у меншості – Ле Норман отримав червону картку за затримку суперника, однак це ніяк не вплинуло на кінцевий підсумок. Адже Мачісу на п'ятій доданій хвилині не вдалось з пенальті забити гол престижу – Алехандро Реміро спрацював на відмінно.

Відвертий аутсайдер турнірної таблиці – Вальядолід – попри значну перевагу Атлетіка зумів піти на перерву за рахунку 1:0. Унай Сімон помилився, вибиваючи м'яч, і, аби врятувати свої ворота, змушений був збивати суперника. Вирок чітко реалізував Орельяна. Одразу по перерві господарі забили вдруге: Маркос Андре вдало зіграв на добиванні. За чотири хвилини до закінчення матчу гості з пенальті скоротили рахунок до мінімуму, але на більше банально не вистачило часу.

Ще один невдаха Ла Ліги Леванте розписав бойову нічию з Алавесом. Гості розмочили ворота суперника вже на початку матчу: екс-карпатівець Лукас Перес увірвався у штрафний майданчик "лисів" і прошив голкіпера потужним ударом. Згодом Едгар Мендес протягом десяти хвилин отримав дві жовті картки і залишив Алавес у меншості. Одразу по перерві Хосе Луїс Моралес несподіваним для голкіпера ударом з-під захисника рахунок зрівняв. Цей гол став останнім у матчі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ