УКР РУС

Валенсія у більшості не втримала перемогу над Леванте, Хетафе сенсаційно поступився Гранаді: 28-й тур Ла Ліги, п'ятниця

13 червня 2020 Читать на русском

У п'ятницю 28-й тур Ла Ліги продовжили два поєдинки. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 28-й тур

Гранада – Хетафе – 2:1

Голи: Даконам, 70 (аг), Фернандес, 79 – Тімор, 20

Валенсія – Леванте – 1:1

Голи: Морено, 90 – Мелеро, 90+8 (пен.)

Вилучення: Рожер, 74 (Леванте, друга жовта картка)

Ла Ліга повертається: неочікувані "трансфери", невидима загроза, глядачі на трибунах, а Реал як найбільша жертва

Хетафе у разі виграшу міг впритул наблизитись до третьої сходинки, на якій після вчорашньої звитяги над Бетісом розмістилась Севілья. Підопічні Хосе Бордаласа одразу кинулись на ворота Давіда Соріа і вже на 20-й хвилині досягли успіху. Руй Сільва відбив удар впритул, однак першим на підбиранні був Марк Кукурелья, який вже у падінні віддав чіткий пас прямо на хід Давіду Тімору. 30-річному півзахиснику вдався удар і м'яч після його пострілу зльоту влетів у сітку воріт.

Довга пауза без футболу викликала у гравців ігровий голод і призвела до безкомпромісної гри, яка супроводжувалась великої кількістю зіткнень у боротьбі за м'яч і, як наслідок, жовтих карток.

Хетафе продовжував тиснути на ворота суперника і... пропустив курйозний гол. Після подачі зі штрафного Соріа намагався перевести круглого на кутовий і зачепив м'яча кінчиками пальців. Цього, однак, не вистачило, Джене Даконам помчав виносити шкіряного і... заштовхав його у ворота. Не встигнувши оговтатись гості пропустили вдруге: Карлос Фернандес вдало зіграв на добиванні і вивів Гранаду вперед. Цей м'яч виявився останнім у матчі і не дозволив Хетафе піднятись на четверту сходинку.

Севілья впевнено перемогла Бетіс у андалусійському дербі – сезон Ла Ліги повернувся із суперечливим пенальті

У другому матчі п'ятниці Валенсія завітала у гості до Леванте. Довга пауза, викликана пандемією COVID-19, внесла свої корективи і поєдинок нагадував зустріч двох середняків, які більше помилялись і втрачали м'яч, аніж створювали небезпечні моменти. Абсолютно рівний перший тайм запам'ятавя моментом у Леванте на 27-й хвилині. Підопічні Пако Лопеса скористались помилкою Даніеля Парехо і втекли у перспективну контратаку "4 в 2". Однак, загравшись, втратили час, а з ним і хорошу можливість відкрити рахунок у матчі.

По перерві ситуація критично не змінилась. "Кажани" виглядали гостріше, але на завершальній стадії бракувало майстерності. За 15 хвилин до закінчення поєдинку Марті Сальвадор Рожер грубо зіграв проти суперника і залишив Леванте у меншості, побачивши перед собою другу жовту картку. Гості тримались як могли, однак на останній хвилині основного часу не втримали свої ворота і пропустили після пострілу Родріго Морено. На п'ятій доданій хвилині Леванте здобув право на пенальті і, відновивши статус-кво, встановив логічний і остаточний рахунок у матчі.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ