УКР РУС

Севілья у доданий час врятувалась від поразки Вільяреалу, Еспаньйол розписав нічию з Осасуною

8 травня 2022 Читать на русском

У неділю у 35-му турі Ла Ліги відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 35-й тур

Хетафе – Райо Вальєкано – 0:0

Вільяреал – Севілья – 1:1

Голи: Ло Чельсо, 86 – Мір, 90+6

Еспаньйол – Осасуна – 1:1

Голи: Меламед, 67 – Барха, 42

Кадіс та Гранада завдяки розгромам покинули зони вильоту, Валенсія зробила Атлетіку підніжку в боротьбі за єврокубки

Програму дня в Іспанії відкривав поєдинок на Колосеум Альфонсо Перес, де Хетафе приймав Райо Вальєкано. Зустріч мала дуже важливе значення для господарів, адже їхній відрив від зони вильоту становив всього чотири очки. Перемога над мадридцями збільшила б гандикап до семи – за три тури до кінця це означало б майже гарантоване збереження прописки в еліті.

Втім, Хетафе провів не дуже виразний матч. За понад 90 хвилин команда практично не створила цікавих моментів. Райо Вальєкано також не вразив, однак на 50-й хвилині гості могли відкрити рахунок – це Бебе ударом зі стандарту влучив у поперечку. Кращих епізодів у зустрічі не було. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

Вільяреал на власному полі приймав Севілью. "Жовта субмарина" не змогла пробитись у фінал Ліги чемпіонів, поступившись в обох матчах Ліверпулю. Тож в останніх поєдинках сезону підопічним Унаї Емері залишалось захистити місце у зоні єврокубків. А от що це буде за турнір – Ліга конференцій, чи все ж таки Ліга Європи – залежало від самих футболістів. В свою чергу Севілья доволі впевнено почувалась в топ-4, однак, аби не ризикувати пролетіти повз ЛЧ, також мала набирати очки.

Перший тайм був за господарями. Чуквуезе на початку матчу міг виводити Вільяреал вперед, але поцілив у поперечину. Торресу незадовго до перерви святкувати взяття воріт завадив кіпер, а падіння Еступіньяна у штрафному Севільї арбітр проігнорував. Зрештою забити Вільяреалу допоміг суперник – Кунде зрізав м'яч у власні ворота. Проте VAR зафксував офісайд і у вболівальників нервіонців відлягло. За чотири хвилини до завершення матчу господарі таки вийшли вперед, однак не втримали переможний рахунок і на шостій доданій пропустили. Бойова нічия.

Еспаньйол у рідних стінах зустрічався з Осасуною. Памплонці вже не мали турнірних завдань у чемпіонаті, а от каталонці вирішили ще не все. Відрив "папуг" від зони вильоту становив 7 очок, а перемога означала б успішне завершення боротьби за виживання. Звісно, шанси вилетіти навіть за умов поразки були практично нульові, однак необхідно було ще й перервати 3-матчеву серію поразок.

Втім, перший тайм Еспаньйол провалив. У підопічних Вісенте Морено практично не було моментів – згадати можна тільки дальній удар Вільєни, який пройшов у сатиметрах від лівої стійки. Осасуна серйозно переважала в активності, за що й була винагороджена голом на 42-й хвилині. Його провів Кіке Барха, який прийняв м'яч на лівому краю штрафного й потужно пробив у дальню дев'ятку.

По перерві памплонці не втратили у якості, однак і каталонці прокинулись. Не в останню чергу їм допомогли заміни – за перші 17 хвилин другого тайму Вісенте Морено випустив Де Томаса, Мелендо та Меламеда. Саме вони й виручили "папуг" на 67-й хвилині, коли Меламед прийняв пас у зоні перед штрафним і метрів з 20-ти бахнув під поперечину. 1:1!

Після цього команди розмінялися низкою хороших атак і моментів. Еспаньйол виглядав активніше, але Осасуна діяла гостріше. На 5-й компенсованій хвилині ця перевага могла вилитись у шедевральний гол Авіли ударом з дальньої дистанції, але Дієго Лопес врятував господарів – ветеран перевів м'яч у поперечку. Гості заробили кутовий, а Будімір замкнув подачу з нього – тепер м'яч пролетів над каркасом. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

Барселона обіграла Бетіс завдяки голу Альби на останніх секундах – коридор пошани від каталонців і путівка в ЛЧ