УКР РУС

"Граємо казна-де – такі спаринги нікому не потрібні". Україна – Туреччина, або Чому Луческу ще зарано на пенсію

21 листопада 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорює товариський матч Україна – Туреччина (0:0) з екс-голкіпером національної збірної Юрієм Віртом.

Товариські матчі
завершено
-

– Шевченко наважився випустити проти Туреччини надзвичайно експериментальний склад. Зокрема, одразу сімох футболістів віком 19-22 роки. Як оціните гру такої команди?

– Тішить, що Андрій Миколайович довіряє молодим футболістам. Саме для цього й існують контрольні ігри – подивитися, хто спроможний гідно замінити гравців основного складу. Матч продемонстрував, що тренерський штаб може розраховувати на всіх цих виконавців. Зокрема мені сподобалося, як зіграли Миколенко і Пластун.

Україна – Туреччина – 0:0 – відеоогляд матчу

Щодо самого матчу, то, звісно, коли нічого не тисне в психологічному плані, можна зіграти розкутіше. У першому таймі Україна виглядала непогано і намагалася контролювати м’яч. Робити це було непросто – дуже важке поле. Після перерви турки додали, але тішить те, що після 4-х пропущених голів від Словаччини наша команда не посипалася і зіграла "на нуль". Нічийна гра, справедливий результат.

– Чи варто вже зараз робити ставку на Луніна?

– Важко сказати. Хоча у грі Луніна справді є надійність. Він мені імпонує – спокійний, врівноважений. Цей юнак є майбутнім збірної України – однозначно.

– Рефері із Косово не зарахував два голи у наші ворота, але й ми мали до нього претензії…

– Помиляються усі. Не потрібно з цього робити велику проблему – контрольна гра. Найголовніше – у діях арбітра не було упередженості.

– Під керівництвом вашого колишнього наставника Мірчі Луческу збірна Туреччини демонструє найгірші результати за кілька останніх десятиліть. Можливо, як би це цинічно не звучало, Містеру пора на пенсію?

– Я б так не сказав. У турецькій збірній відбувається зміна поколінь. Луческу будує нову команду, відповідно орієнтується на молодих футболістів. Йому потрібен час. Подивіться на збірну Нідерландів – упродовж останніх років вона нікуди не потрапляла, проте зараз там грають нові суперфутболісти, які дають результат.

"Луческу потрібно звільнити негайно". Турецькі ЗМІ хвалять молоду збірну України та пояснюють, чому Мірча збереже посаду

Я не сумніваюся у професіоналізмі Мірчі Луческу. Переконаний, що він спроможний збудувати команду, яка вирішуватиме найскладніші завдання.

– Замість довгоочікуваного повернення збірної України у Дніпро, ми отримали виїзну гру на жахливому полі. Та й узагалі за останні два роки наша головна команда провела лише один (!!!) товариський матч на власній території. Неподобство?

– Це однозначно. Хочеться, щоб збірна України грала в Україні, причому – в різних містах. Дніпро, Львів, Київ, Одеса, Харків і навіть Суми. Мене дивує, що команда проводить товариські матчі без уболівальників – за кордоном, незрозуміло, на яких стадіонах. Такі спаринги нікому не потрібні.

Хочеться бачити, як збірна України проводить контрольні матчі вдома, при великій кількості вболівальників, а не на чужих, грубо кажучи, тренувальних базах. Керівникам федерації належить приділити увагу не лише пошуку серйозних суперників, але й їхньому приїзду на територію України. У нас є великі європейські стадіони. Чому вони порожні?!

Сторінка автора у Facebook

Україна – Туреччина: пристойна заявка на майбутнє, нові лідери, тренд антиЛуческу та питання до судді з обох боків