УКР РУС

Сампдорія без Супряги поступилась Ромі, Удінезе завдяки хет-трику Бету несподівано розтрощив Кальярі

3 квітня 2022 Читать на русском

У суботу у 31-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 31-й тур

Фіорентина – Емполі – 1:0

Голи: Гонсалес, 58

Вилучення: Луперто, 57 (Емполі)

Удінезе – Кальярі – 5:1

Голи: Бекао, 38, Бету, 45, 49, 73, Моліна, 59 – Педро, 32

Вилучення: Грассі, 83 (Кальярі, друга жовта картка)

Сампдорія – Рома – 0:1

Гол: Мхітарян, 27

Ювентус – Інтер: солістка гурту Go_A перед матчем заспіває легендарну пісню Леннона

Програму дня в Італії відкривала зустріч у Флоренції, де Фіорентина приймала Емполі. У випадку перемоги "фіалки" впритул наблизились би до зони єврокубків – втім, матч пішов дуже важко. В першому таймі господарі не забили, та ще й пропустили на 39-й хвилині внаслідок пострілу Ді Франческо. На щастя для підопічних Вінченцо Італьяно, гол скасували через фол Пінамонті проти голкіпера, хоча рішення виглядало вкрай неоднозначним.

В другому таймі теж не все було просто, але Емполі допоміг Фіорі, залишившись у меншості на 57-й хвилині (Луперто отримав другу жовту). "Фіалки" одразу ж покарали суперника, реалізувавши штрафний – Гонсалес замкнув подачу від Бірагі. 1:0! Цей гол і вирішив долю протистояння. Фіорентина святкує мінімальну перемогу, а Емполі продовжив свою безвиграшну серію до 15 матчів у всіх турнірах.

У битві аутсайдерів Удінезе приймав Кальярі. Гості вийшли вперед в середині першого тайму, однак на перерву пішли поступаючись у рахунку. Після відпочинку "б'янконері" продовжили побиття суперника. Героями поєдинку стали Бету і Саксесс – першому вдалось оформити хет-трик, а другий записав на свій рахунок два асисти. Наприкінці матчу "острів'яни" ще й залишились у меншості – Грассі отримав другий "гірчичник". Однак на підсумковий результат вилучення вже не вплинуло.

У ще одному матчі Рома на виїзді обіграла Сампдорію. Долю поєдинку вирішив єдиний гол, забитий в середині першого тайму – екс-зірка УПЛ Генріх Мхітарян вдало зіграв на добиванні. Український нападник генуезців Владислав Супряга потрапив у заявку, однак всю гру просидів на лаві запасних. Перемога залишила Рому у топ-5 Серії А – від потрапляння у зону Ліги чемпіонів "вовків" відділяє 5 очок.

Лаціо здолав Сассуоло і піднявся у топ-5 Серії А, Спеція у компенсований час вирвала перемогу над Венецією