УКР РУС

Інтер втратив очки в Монці у компенсований час, Ювентус здобув восьму перемогу поспіль і піднявся на другу позицію

7 січня 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 17-го туру Серії А провели три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 17-й тур

Фіорентина – Сассуоло – 2:1

Голи: Сапонара, 48, Гонсалес, 90+1 (пен) – Берарді, 57 (пен)

Ювентус – Удінезе – 1:0

Гол: Данілу, 86

Монца – Інтер – 2:2

Голи: Чуррія, 11, Кальдірола, 90+3 – Дарміан, 10, Мартінес, 22

Фіорентина приймала Сассуоло. "Нероверді" підходили до зустрічі, маючи за плечима 5-матчеву безвиграшну серію, тож навіть нічия гостей не влаштовувала. Тим не менш, рахунок все одно відкрили не вони – на 48-й хвилині Сапонара, який тільки-но вийшов на заміну, вивів "фіалок" уперед.

Шевченко теплими словами попрощався з Віаллі

Сассуоло зрівняв рахунок на 57-й хвилині завдяки пенальті. Його впевнено реалізував Берарді – таким чином, Доменіко став залучений до 13 голів у ворота Фіорентини в Серії А (9 голів + 4 асисти, починаючи із сезону 2013/14). Це рекорд, який до цього підкорився лишень Мауро Ікарді та Лоренцо Інсіньє.

На жаль, він не допоміг перервати безвиграшну серію, адже на 90-й хвилині арбітр призначив пенальті за гандбол у штрафному "нероверді". Ніколас Гонсалес розвів голкіпера та м'яч по різних кутах, що принесло флорентійцям перемогу – 2:1! Цікаво, що жодна команда в поточному сезоні Серії А не забивала стільки в компенсований час (5 голів).

Ювентус перед домашкою з Удінезе провів урочистості. Стадіон аплодував Ді Марії та Паредесу за тріумф на чемпіонаті світу, а вже після виходу на поле команда провела хвилину мовчання у пам'ять про Джанлуку Віаллі та Енріке Кастано (легенд "б'янконері"). Звісно ж, у такій грі туринці не мали права на поразку.

Втім, поєдинок виявився вкрай важким. Як і в зустрічі з Кремонезе три дні тому, підопічні Массімо Аллегрі створили нормальну кількість моментів (але не надто високу), однак і суперник не відставав. Реалізація при цьому шкутильгала. Фріульці вперлися, тримаючи нулі до 80-х хвилин.

Втім, ближче до завершення зустрічі Юве почав відчутно притискати Удінезе. Зрештою, на 86-й хвилині команда добилася свого: Паредес виконав черпачок на лівий край штрафного, К'єза обробив його й прострілив на дальню стійку, а Данілу ж вколотив м'яч у порожні ворота! 1:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. "Стара синьйора" святкує" восьму поспіль перемогу в Серії А та піднялась на другу позицію.

У завершальному матчі суботи Монца приймала Інтер, який продовжує боротьбу за Скудетто, відстаючи від Наполі на 8 балів. Дуже швидко "нерадзуррі" вийшли вперед. На 10-й хвилині гол організували два захисники – Бастоні подав, Дарміан замкнув. Але вже через хвилину Монца відігралася. Чуррія отримав м'яч у штрафному та ідеально поклав у дальній кут.

На 22-й Інтер знову повів у рахунку. Пабло Марі, який повернувся у склад після ножового поранення, припустився жахливої помилки. Лаутаро відібрав м'яч у чужому штрафному та в падінні спрямував його в сітку. Гості могли й третій забивати, однак Дімарко після пасу Барелли не влучив у верхній кут.

По перерві моментів було менше. Гол Інтера скасував арбітр через фол в атаці, Лаутаро влучив у стійку, а Монца таки відігралася в компенсований час. Кальдірола головою приніс господарям нічию – допоміг ще й рикошет від Дюмфріса.

2:2 – Інтер відстає від Наполі на 7 балів, але лідер Серії А має гру в запасі. Монца на 14-й позиції з 18-ма балами в активі.

Воротар Роми захоплював Пеле: потягнув унікальний пенальті, отримав футболку легенди та відмовився стати одноклубником