УКР РУС

Атлетіко у меншості втратив очки з Альмерією, але зумів піднятись у топ-4 Ла Ліги, Еспаньйол здолав Хетафе

15 січня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю в рамках 17-го туру Ла Ліги відбулось два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 17-й тур

Хетафе – Еспаньйол – 1:2

Голи: Унал, 7 – Хоселу, 6, Пуадо, 62

Альмерія – Атлетіко – 1:1

Голи: Туре, 37 – Корреа, 18

Вилучення: Регілон, 89 (Атлетіко, друга жовта картка)

Циганков не мав часу, а Гвардіола підвів – журналіст пояснив вибір зірки Динамо на користь середняка Прімери

Еспаньйол підходив до виїзного матчу проти Хетафе з 7-матчевою безвиграшною серією за плечима й тримаючись на передостанній позиції в турнірній таблиці. У мадридців ситуація була не набагато кращою – їхній відрив від трійки аутсайдерів становив всього два очки. В таких умовах командам була потрібна тільки перемога.

Шалена мотивація вилилась у два дуже швидких голи. Унал на 6-й хвилині вивів господарів уперед, однак каталонці відігрались вже на 7-й зусиллями Хоселу. Цікаво, що Хоселу став першим футболістом, якому вдалося забити двозначну кількість голів (10) у чотирьох сезонах поспіль. В середині ж другого тайму він ще й асистував на Пуадо, що й принесло Еспаньйолу перемогу – 1:2. "Папуги" покидають зону вильоту.

У ще одному матчі Атлетіко на виїзді втратив очки з Альмерією. Корреа вивів команду Дієго Сімеоне вперед вже на початку зустрічі. Згодом Кондогбія подвоїва перевагу "матрацників", але його гол скасували через офсайд. Ще до перерви господарі зуміли зрівняти. Наприкінці матчу Серхіо Регілон, який вийшов на заміну, протягом чотирьох хвилин заробив дві жовті картки і залишив мадридців у меншості. Гості, однак, не змогли скористатись чисельною перевагою і матч так і завершився бойовою нічиєю. Одне очко дозволило Атлетіко піднятись у топ-4 Ла Ліги.

Реал Сосьєдад впевнено переміг Атлетік у баскському дербі, Осасуна мінімально здолала Мальорку