УКР РУС

Вільяреал у меншості вирвав перемогу над Альмерією, Атлетіко завдяки дублю Грізманна здолав Бетіс і піднявся у топ-3

23 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках недільньої програми 11-го туру Ла Ліги відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 11-й тур

Еспаньйол – Ельче – 2:2

Голи: Пуадо, 24, Брейтвейт, 67 – Мілья, 11, Верду, 67

Бетіс – Атлетіко – 1:2

Голи: Фекір, 84 – Грізманн, 54, 71

Вільяреал – Альмерія – 2:1

Голи: Баена, 56, Джексон, 90+4 – Мелеро, 31

Вилучення: Баена, 56 (Вільяреал), Морланес, 58 (Вільяреал; за межами поля)

Жирона – Осасуна – 1:1

Голи: Лопес, 45+1 – Барха, 37

Мальорка здобула вольову перемогу над Валенсією, Вальядолід переграв Реал Сосьєдад, Райо Вальєкано розгромив Кадіс

Програму дня в Іспанії відкривав поєдинок у Барселоні, де Еспаньйол приймав Ельче. Гості до сьогоднішнього дня залишалися єдиною командою у Ла Лізі, якій ще не вдалося здобути перемогу – і в наступний тиждень вони збережуть цей статус. Суперники розписали бойову нічию, забивши по голу в кожному з таймів.

Для Еспаньйола цей результат можна назвати фіаско, адже каталонці вели за очікуваними голами з рахунком 2,34 vs 0,45. До того ж, "папуги" не змогли відірватись від зони вильоту – до неї залишається всього два очки.

Бетіс на власному полі зазнав поразки від Атлетіко. У доданий до першого тайму час Гуардадо міг забивати "в роздягальню" мадридцям, але Облак врятував. Луїс Енріке по перерві вивів севільців вперед, але арбітр зафіксував офсайд. Грізманн за трохи пішов подавати кутовий і зумів закрутити "сухий лист".

В середині другої сорокап'ятихвилинки Антуан оформив дубль, закотивши сферу поміж ніг Рую Сілві. Наприкінці матчу Фекір, який вийшов на заміну, подарував надію вболівальникам, поціливши у дев'ятку зі штрафного. Однак, на більше господарів не вистачило. Перемога принесла Атлетіко 23 очки і підняла на третю сходинку, Бетіс з 20-ма пунктами залишився п'ятим.

Вільяреал у випадку перемоги над Альмерією міг не тільки реабілітуватись за розгром у Барселоні, але й піднятись у зону єврокубків. Втім, матч виявився дуже важким для левантійців. В середині першого тайму вони пропустили гол від Мелеро – Баена на 56-й хвилині зрівняв рахунок, однак отримав другу жовту картку за зняту футболку.

Алекс її навіть не знімав, а просто показав напис під нею зі словами вдячності для померлої легенди клубу, але рефері це не зупинило. Вільяреал залишився у меншості, але на останніх секундах гол Джексона з передачі Парехо врятував перемогу "жовтої субарини" – 2:1.

В паралельній зустрічі Осасуна розписала нічию з Жироною. Команди розмінялись голами в першому таймі й більше не забивали. Як наслідок, памплонці втратили можливість вискочити на шосте місце в турнірній таблиці, а каталонці покинули зону вильоту.

Реал вирвав перемогу над Севільєю завдяки замінам Анчелотті – Лунін сів у запас, улюбленець Карло вразив черговим голом