УКР РУС

Мілан впевнено здолав Торіно і залишився на вершині Серії А – Ібрагімовіч повернувся після травми

9 січня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках 17-го туру Серії А відбулось кілька поєдинків. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 17-й тур

Дженоа – Болонья – 2:0

Голи: Зайц, 44, Дестро, 55

Мілан – Торіно – 2:0

Голи: Леау, 25, Кессьє, 35 (пен.)

Ібрагімовіч повернувся у заявку Мілана після півторамісячної паузи

Дженоа підходив до домашнього поєдинку із Болоньєю посідаючи 19-ту сходинку у зоні вильоту, тому "грифони" були явно мотивовані на перемогу. Попри суттєву перевагу гостей у володінні м'ячем (21/79), рахунок відкрили генуезці. Під завісу першого тайму вони вийшли у стрімку контратаку, завершенням якої став удар Дзаппакости та добивання Зайца – 1:0.

У другій половині зустрічі Ебоа Ебонг скористався дитячою помилкою захисника і перехопив м'яч біля воріт суперника, – він віддав передачу на Дестро, який вийшов віч-на-віч із голкіпером та пробив повз нього – 2:0. Гравці Болоньї до останніх хвилин матчу відчайдушно атакували та навіть створили кілька небезпечних моментів, проте відквитати хоча б один гол так і не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Дженоа.

Лідер Серії А Мілан приймав одного з аутсайдерів першості Торіно. Колосальну перевагу господарів "бикам" вдавалось стримувати до середини тайму, аж поки Рафаель Леау не розпакував ворота Сальваторе Сірігу. Португальський форвард отримав м'яч на лінії штрафного майданчика суперника, пройшов з ним до одинадцятиметрової позначики і з-під захисника пробив у правий нижній кут воріт. На 35-й хвилині захисник Торіно завалив Браїма Діаса, і арбітр призначив пенальті. Франк Кессьє легко розвів по кутах сферу і голкіпера гостей.

По перерві Сандро Тоналі надто агресивно зіграв проти суперника у власному штрафному майданчику і арбітр вказав на позначку. Проте скориставшись системою VAR скасував раніше прийняте рішення. За п'ять хвилин до закінчення матчу на полі з'явився Ібрагімовіч – швед пропустив півтора місяці через пошкодження м'яза.

Перемога дозволила Мілану набрати 40 очок і закріпитись на вершині турнірної таблиці, Торіно з 12-ма пунктами залишився вісімнадцятим.

Беневенто – Аталанта: Маліновський добиває знаменитого чемпіона та асистує на шедевр, але опинився в тіні супергероя