УКР РУС

Друга ліга: Метал вперше втратив очки, Карпати Львів розгромно програли, Галич впевнено здолав Буковину

23 жовтня 2020 Читать на русском

Стартував 8-й тур чемпіонату України серед команд Другої ліги. Звіт про поєдинки 23 жовтня – в цій новині на "Футбол 24".

Друга ліга, 8 тур

Оболонь-2 – Епіцентр – 0:3

Голи: Івашко, 15 (пен), Барбоса, 57, 68

Карпати Львів – Волинь-2 – 0:4

Голи: Богомаз, 6 (пен), 15 (пен), Войтіховський, 52, 90+2

Метал – Енергія – 0:0

Вилучення: Давидов, 84

Нереалізований пенальті: Лозовий, 35 (Метал)

Дніпро Черкаси – Таврія-Сімферополь – 2:2

Голи: Чорний, 20 (пен), Лобода, 57 – Фаюк, 37 (пен), Жавко, 38

Вилучення: Афендулов, 82

Карпати Галич – Буковина – 3:1

Голи: Бей, 15, 63, Козак, 26 – Сивка, 45

У групі А Оболонь-2 приймала Епіцентр, який претендує на підвищення у класі вже в дебютному сезоні на професіональному рівні. Гості відкрили рахунок на 15-й хвилині – Івашко впевнено реалізував пенальті. У другому таймі бразилець Барбоса оформив дубль та встановив остаточний підсумок матчу. 3:0 – Епіцентр продовжує триматися серед групи лідерів, тоді як Оболонь-2 перебуває в підвалинах таблиці.

Новостворені Карпати включені до складу учасників аматорського чемпіонату України

Львівські Карпати зустрічалися з Волинню-2. На момент початку гри "леви" випереджали команду з Луцька, проте все завершилося фіаско. Вже в дебюті гри підопічні Любомира Вовчука отримали у свої ворота два суперечливі пенальті від арбітра Катерини Усової. В обох випадках Богомаз впевнено переграв голкіпера львів'ян. По перерві Волинь-2 довела рахунок до розгромного. Войтіховський після подачі кутового виграв боротьбу і пробив точно в дев'ятку. У гостей були ще моменти, але голкіпер господарів Сасс рятував свою команду – за винятком удару того ж Войтіховського на останніх секундах. У підсумку, 0:4 – п'ята поразка Карпат у 7-ми зіграних поєдинках чемпіонату.

Метал – одноосібний лідер групи Б – приймав Енергію. Команда Олександра Кучера отримала розкішний шанс забити на 35-й хвилині. Фомін впав після контакту з голкіпером, а рефері призначив пенальті. До м'яча підійшов Євген Лозовий, але голкіпер Енергії намертво забрав круглого. Це був найкращий шанс для взяття воріт – голів у матчі так і не було. Більше того – харків'яни завершували гру вдев'ятьох після вилучення Давидова та травми Кравченка. Замін на той момент вже не було. Метал вперше в сезоні втрачає очки, але продовжує лідирувати.

Драматичним вийшов матч у Черкасах між місцевим Дніпром і Таврією. В першому таймі суперники обмінялися реалізованими пенальті, після чого гості одразу ж забили вдруге. Одна із атак Дніпра в другій половині гри завершилася влучним ударом Лободи. 2:2 – Дніпро здобув важливе очко проти третьої команди групи.

Карпати Галич двома швидкими голами майже зняли усі сумніви щодо переможця матчу з Буковиною, але гості зуміли втримати інтригу та відквитали один м'яч ще до перерви. Проте господарі були проти камбеків, у другому таймі гравці Карпат своїм третім голом зафіксувалу перемогу. Галич залишається на 4-й сходинці групи А, Буковина – 8-ма.

Перша ліга: Яковенко розпочав з перемоги, Чорноморець зміцнив лідерство, розкішний гол з кутового приніс Поліссю 3 очки